От х:

Днес в x:

Бум на жалбите срещу шумните кръчми в Хасково

4 пъти скочиха жалбите срещу силната музика от заведения в Хасково. Данните за недоволството на граждани са предоставени в общината от полицията.

Те са предимно от собственици на апартаменти, в чиято сграда или в близост има заведение. Сигналите са главно от летните месеци, когато се изкарват маси на открито. От МВР отчитат, че жалбите това лято са скочили 4 пъти. От общината ходили на място и съставяли констативни протоколи.

Във връзка с бума на жалби от шумните кръчми кметът Георги Иванов предлага някои ограничения за кръчмарите. Градоначалникът иска да се промени Наредбата за обществения ред, внесъл е и предложение до ОбС. Той предлага по-строги правила при използването на озвучителна техника в търговски обекти, особено в такива, които са разположени в сгради с режим на етажна собственост.

Според готвените промени търговски обект, който с дейността си предизвиква шум и се намира до 30 метра от жилища, както и за обект, разположен в сграда с режим на етажна собственост, работното време да е от 7 до 22 ч. за зимния период и от 7 до 23 ч. за летния. Търговецът може да предложи удължено работно време, но трябва да представи протокол от РЗИ-Хасково или лицензирана лаборатория за съответствие с допустимите нива на шум в и около обекта. За шумни заведения в жилищна сграда се изисква и съгласие на 50% + 1 от собствениците, включително съгласието на всички непосредствени съседи. Кметът може със заповед едностранно да промени работното време, ако има две или повече жалби в рамките на година, както и ако два или повече пъти се констатира неспазване на работното време.

Предложението предстои да се гласува на предстоящата общинска сесия в петък следващата седмица.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини