От х:

Днес в x:

Паякът започва работа от септември, тролеите остават без контрольори

В началото на септември се очаква да заработи отново паякът, чиято дейност беше спряна през пролетта тази година, каза шефът на „Тролейбусен транспорт“ Йордан Панев. Тогава масово служителите подадоха оставки, което стана повод репатриращият автомобил да бъде сложен на трупчета.

Вече има служител, който е минал обучение и се очаква в най-скоро време той да мине изпит и едва тогава паякът ще заработи, обясни Панев. Приоритет за паяка ще бъдат автомобили, които пречат на движението. Те ще се репатрират на наказателния паркинг на „Тролейбусен транспорт“ в Източна индустриална зона в Хасково. Останалите нарушители ще се санкционират с фишове за неправилно паркиране.

От общинската фирма предвиждат и още една реформа в началото на следващия месец – през уикендите няма да има контрольори в тролеите, както е сега, а шофьорите ще продават билети на пътниците. Това се налага, заради малкото пътници през уикендите.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ай
    Ай стига бе
    14 -2
    11:52, 26 авг 2016
    "Приоритет за паяка ще бъдат автомобили, които пречат на движението."
    Силно се надявам това изречение да визира , не само движението по улиците , но и движението на пешеходците по тротоарите , че по ул.Кирил и Методий е кошмар да се придвижиш по тротоара в отсечката от Дунав до детска градина Зорница и до училище Васил Левски- т.е. децата ни са принудени да вървят измежду движението на колите , защото тротоарите са заети ЕЖЕДНЕВНО от наспирали коли и бусове по тротоара.
    Голям човек съм , но честно да ви кажа идело ми е сутрин да грабна един ключ и да стържа наред в моментите , когато ми се налага да слезна от тротоара , за да заобиколя спряла на пътя ми върху плочките кола , пък белким се сетят кретените , наспирали по тротоара защо им се случва това.....
    А пъргавата община , която много добре е запозната с проблема ,но затваря очите , като не може да се справи с нахалниците , поне да вземе да ремонтира тротоарите , да сложи високите бордюри ,както е нагоре от Дунав към обръщалото и да видим тогава малоумниците как ще си катерят колите по тротоара.....
  • 2
    Си
    Сиси
    0 -2
    12:47, 26 авг 2016
    И по ул. "Бяло море" положението е същото - върволица паркирани коли на тротоара.
  • 3
    Ту
    турунджу
    3 0
    13:26, 26 авг 2016
    Пякът? Какво е това нещо?
  • 4
    Гр
    гражданка
    5 -1
    13:54, 26 авг 2016
    Много ми е интересно как г-н Панев взима решения относно паякът и контрольорите без да се допита до общината и кмета.Много голяма власт му дадохте г-н Беливанов,да се разпорежда и да мачка и унижава подчинените си служители.Ако сте забравили да ви напомня , че той на изборите гласува за Георги Иванов и беше от неговата партия.
  • 5
    Aa
    AA
    4 0
    14:36, 26 авг 2016
    Какво ставаше когато го нямаше паякът. Слагаха скоби и лепенки за глоба и нямаше разходи за заплати и ремонти . Няма нужда от такава услуга .
  • 6
    Jo
    John
    0 -1
    16:57, 26 авг 2016
    кога ще почнете да разчиствате паркиралите покрай синята зона?
Последни новини