От х:

Днес в x:

Пак палят край Харманли, семейство спасено от огнения ад

    20-30 метра височина достигат пламъците от днешния пожар край Харманли, заради който бе обявено ново бедствено положение само минути след като бе отменено бедственото положение за Изворово и Дрипчево. Семейство е било спасено от огнения ад във вилната зона край Харманли, спасена е и кошара в района.    

    Областният управител Станислав Дечев свиква областен кризисен щаб в Харманли заради новия голям пожар в землищата на селата Остър Камък, Надежден и Иваново. Засегнати са десетки хиляди декари площ, но с точност засега не може да се определи размерът на терените.

    Според първоначални предположения пожарът е умишлен, тъй огнищата са възникнали на няколко места едновременно.

    По искане на областния управител Станислав Дечев в потушаването на стихията ще се включат военните от специализираното подразделение 52 740. Обявеното бедствено положение от кмета на общината Мария Киркова остава в сила.

    За потушаването на огъня в момента работят 15 екипа огнеборци, служители на лесничейства. От селата на помощ са пристигнали и десетки доброволци.

    Дъждът, който тази вечер заваля над Хасково, засега обикаля Харманли и там положението остава напечено.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Му
      Мунчо
      3 -1
      23:11, 22 авг 2016
      В Харманли, след ката Станков от Любимец стана най- големия дерибей, ще е така. Пожари , запалвания на стърнища, защото те ще хбъдат обявени за пасища и ще се вземат субсидиите. Така че не се чудете на пожарите , напротив чакаите още щом тоя селски доктор замладя и Харманли.
    Последни новини