От х:

Днес в x:

Деца и родители се състезават с чували в Кенана, малките бият

    Деца се състезаваха срещу родители в Кенана днес, като най-атрактивната надпревара бе с чували. Състезанието бе част от спортния празник на клуба по художествена гимнастика „Аида“ в Хасково. В Кенана гостуваха и малките им колеги от клуб „Афродита“ в Димитровград, също придружени от родителите си.

    Малките гимнастички бяха като пружинки в чувалите и бързо поведоха на възрастните. Някои по-пъргави майки и особено татковците се опитаха да върнат интригата в надпреварата, но без всякакви шансове срещу пъргавите малчугани.

    Спортният празник на малките гимнастички от „Аида“ се провежда за четвърта поредна година, обясни ръководителката му Яна Михайлова. Обикновено го провеждали през месец май, но тази година е през август заради натоварения график на състезанията. В понеделник гимнастичките от „Аида“ тръгват на лагер на Златни пясъци.

    Освен надпреварата с чували, отборите на малките и големите се изправиха един срещу друг и в други състезания – с обръчи. Тук някои от родителите съзряха неправомерно предимство за малчуганите, защото част от обръчите бяха доста малки и някои по-снажни родители нямаше как да се промушат през тях. Равнопоставеността обаче бе възстановена с последната част от състезанията – по кулинарство. Тук интригата бе кой отбор ще направи по-добра зеленчукова и плодова салата, както и сандвичи.

    Спортният купон в Кенана събра около 40 малки гимнастички и техните родители, а настроението на всички бе като времето – слънчево.

    Тодор Кръшков 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини