От х:

Днес в x:

Прибраха за 24 часа в килията пиян подпалвач

Пиян мъж от стамболовското село Малък извод посети ареста за денонощие след като беше задържан със съмнение, че е подпалвач на два терена около населеното място.

Полицията стигна до него по горещи следи, буквално.

При първия пожар, който е възникнал близо три часа след полунощ вчера,източно от селото, в което живее злосторникът са изгорели около 5 декара сухи треви и храсти. За ад овладее пламъците на място е изпратен екип на РСПБЗН Хасково, който потушава пожара.

След около три часа по-късно обаче на тел 112 е получен нов сигнал

за пожар на сухи треви и храсти, този път обаче гори западно от с.Малък извор. Положението е наистина сериозно, тъй като пожарът е в близост до стопанския двор на населеното място.

Отново екип на пожарната в Хасково отпътува към селото, за да се справи със ситуацията. При по-късния пожар са изгорели около 200 кв.м. сухи треви и храсти.

Избухването на два огъня около селото с малка часова разлика накарали униформените да тръгнат по следите за палеж. Затова започват и издирване за евентуалния подпълвач. Крайният резултата е установяването като причинител на огъня 65-годишен жител на с. Малък извор. В РУ на полицията в Хасково подпалвачът е доведен във видимо нетрезво състояние.

По случаите с инцидентите край стамболовското село е образувано досъдебно производство.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини