От х:

Днес в x:

Глава лук за 20 салати отгледа хасковска производителка

    Огромна глава лук отгледа в стопанството си хасковската производителка Павлина Василева. Кромидът гигант тя изложи за удивление на минувачите, но и за продажба на крайпътната си сергията си в село Конуш.

    Теглото на кромида е 1.030 кг. По изчисления на признати кулинари тази глава ще стигне според стандартите за направата на около 20 шопски салати, при положение, че на всяка порция се слага по 50 грама лук, или средна глава, колкото е по оригинална рецепта.

    На сергията си Павлина беше изложила и вкусни домати, краставици, чушки и други зеленчуци, с което съставките за мезе за ракия са налице. Остава някоя умела домакиня да демонстрира сръчност и умения и да сервира порциите на масата.

    Главата суган ще е достатъчна и за две заешки капами, казаха още изявени майстор готвачи.

    Така на практика излиза, че закупувайки една глава лук, ще бъде доста добра инвестиция за всяко домакинство, тъй като зеленчукът може да послужи и за приготвяне на други гозби. Производителката обясни, че семето за кромида било от Сардиния. Освен това цените са значително по-ниски от тези в града, защото продукцията е от първа ръка.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      За
      Завист да няма
      6 -3
      11:45, 14 авг 2016
      Тъкъв лук наистина трябва от някъде да го откъснеш, защото ако трябва да го ровиш си е зор...
    • 2
      Кр
      Крали Марко
      6 -4
      12:39, 14 авг 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини