От х:

Днес в x:

Засега бракониерството е непреодолим проблем

Имаше период с повече нарушения по време на ловните излети, но през последните два сезона нещата са в рамките на нормалното. Това каза пред „Хоризонт“ Иван Петков, председател на Съюза на ловците и риболовците в навечерието на откриването на ловния сезон.

Очаква се в първия ден, който по думите е по-емоционален, да излязат 60 на сто от ловците или около 60-70 хиляди души.

Факти.бг припомня, че новият ловен сезон за прелетен дивеч – пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина, се открива тази събота - 13 август.

В продължение на месец в местните структури са били проведени срещи с контролните органи и са били уточнени детайли по безопасното провеждане на ловния сезон. Ловците са инструктирани за мерките за безопасност по време на лов, декларира Петков, като допълни, че от няколко години проверките са сериозни.

Ловците трябва да са добре подготвени – за законодателството и боравенето с оръжие, поясни още Иван Петков, който бе категоричен, че на този етап бракониерството е непреодолим проблем.

По думите му, ловните надзиратели не могат да се справят с това, ако не се обединят усилията на всички институции.

Ловците имат 13 предложения за промяна на законодателството.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    F
    f
    0 0
    12:18, 12 авг 2016
    60--70 000 ловци Че то няма толкова дивеч Най добре е както при играта ---стражари и апаш -----дружинките да се стрелят една на друга Така ще се виде кои са добри стрелци пък и бройката на ловците ще се намали --ще останат най добрите
Последни новини