От х:

Днес в x:

Простреляха мъж в Стара Загора

46-годишен мъж е бил прострелян тази сутрин в Стара Загора, съобщиха за Дир.бг от Областната дирекция на МВР в града. Стрелецът е 65-годишен и е задържан.

Сигналът за стрелбата е подаден на тел. 112 в 9.36 ч.

Мъжът е прострелян в района на бензиностанция на изхода на Стара Загора в посока Казанлък. По първоначални данни между ранения и стрелеца е имало колегиални отношения, уточниха от пресцентъра на МВР. 

Простреляният се казва Христо Чолаков, познат в криминалните среди с прозвището Магарето. Той е откаран в старозагорската болница с огнестрелни рани в гърдите, корема и в крака. Лекарите се борят за живота му. 

Заместник-директорът на лечебното заведение д-р Живко Желязков съобщи пред БНР, че 46-годишният мъж е с четири-пет входни и изходни отверстия от куршуми. Пациентът е в шок, което е наложило да бъде интубиран и поставен на командно дишане. Сега е в реанимацията на гръдна хирургия с опасност за живота. Предстои да бъде взето решение дали и кога да бъде опериран. 

По информация на bTV простреляният мъж се занимава с продажба на горива, а офисът, в който е прострелян е на автотранспортна фирма.

Районът бе блокиран и се извършва оглед. Работи се по различни версии за покушението.

Стрелецът бе задържан. Той е 65-годишен мъж. По неофициална информация Христо Чолаков е негов доведен син, съобщи "24 часа". 

Задържаният Пеньо Пейков е собственик на фирмата, в чийто офис стана стрелбата. Фирмата е била в тежко финансово състояние. На практика я движел простреляният Христо, въпреки че собственикът е пастрокът му. 

От мястото на инцидента е иззет пистолет. Продължава работата за изясняване на причините за случилото се. Случаят е докладван на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини