От х:

Днес в x:

17 училища под мистрията преди началото на учебната година

    Ударни ремонти текат в 17 училища в областта към настоящия момент, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието. В Хасково текущи ремонти дейности има в Обединените общежития до автогарата и в 5 училища – „Св. Св. Кирил и Методий“, „Васил Левски“, „Христо Смирненски“, „Н. Й. Вапцаров“ и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. В тези сгради се извършват частични боядисвания, подмяна на плочки, където е необходимо, освежавания и други.

    „Със средства от бюджета на ПМГ и от училищното настоятелство правим цялостен ремонт на стаите на трети етаж и на коридора“, заяви зам.-директорът на училището Донка Маргаритова. Освен това в първата стая на етажа, която е на главния учител, ще бъде монтирана интерактивна дъска. Така също експериментално едната стена в класната стая ще бъде боядисана със специална боя за писане.

    Тотален ремонт на фасадата на ПМГ беше извършен преди около 3 години, когато беше подменена и дограмата. От школото се похвалиха, че след този ремонт разходите им за отопление паднали с около една трета, или почти наполовина.

    Днес ремонт се извършваше и в първи блок на Ученическите общежития в Хасково. Там работници преустройваха 8 стаи, в които правиха самостоятелни санитарни възли, тъй като до този момент не е имало. „Предходни години подобни ремонти направихме в 16 стаи“, заяви директорът на общежитията Стойко Колев. След приключване на довършителните работи в края на месеца ще останат за ремонт 56 стаи от всички 80. От ръководството обаче обмислят дали да влагат средства в останалите стаи, тъй като с всяка изминалата година обитателите намаляват.

    От РИО заявиха, че единствено във „Васил Левски“ и в „Христо Смирненски“ се извършва ремонт на котелните помещения, тъй като се правят преустройвания, свързани с газификацията на двете училища. Очаква се дейностите във всички 17 училища и в общежитията да приключат до края на месеца, с което учебния процес няма да бъде нарушен, каза Иван Ванчев от Инспектората по образованието.

    Както вече писахме заради предвидени мащабни ремонти в „Шандор Петьофи“ и „Иван Рилски“. Учениците от първото училище ще бъдат преместени в Езиковата и Гимназията по дървообработване, а от второто – в ПМГ и Гимназията по механо и електротехника. Ремонтните дейности там ще започнат на по-късен етап, тъй като предстои процедура по избор на фирма-изпълнител.

    Болшинството от школата в областта вече са приключили с ремонтите.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      66
      66666
      10 -1
      16:30, 11 авг 2016
      "в тия сгради се извършват частния боядисвания" интересно частични боядисвания или нещо друго искаш да кажеш ивче
      • Не
        Незапознат
        13 -1
        00:24, 12 авг 2016
        По лошото е че това което ни го казва е дезинформация като по горната статия за комбайна който сменя 100 тютюноберачки.Така наречените ударни ремонти всъщност са козметични.Те са извършват всяка,повтарям всяка година във всички училища.Освен разбира се ако няма нещо по някъв проект.По надолу има язвителен коментар относно майсторите които го вършат.Нека му уточня на този господин че пари за майстор се дават в крайни случаи.Тоест за по специфична работа.А всичко останало се прави от помощният персонал.По надолу цитира РИО.Добре но защо не си е направила труда и да иде да провери тази информация.Така и така няма кой знае колко събития в този отпускарски сезон.Да уточни дали се правят преустройства свързани с газификацията или се чакат да започнат.И това дали няма да продължи до началото на учебната година.Защото макар и да има каквото и да е уверение от тези бюрократи ако се оставят без да им се диша във врата ще заспат. Журналиста ако няма новина трябва да направи такава но тя
        да е общественно полезна.И когато се вадят кирливи ризи да има за
        какво.
    • 2
      Da
      dareto
      13 0
      17:02, 11 авг 2016
      Този ремонт за изпращането на ************** в пенсия ли се прави или ще продължава да тормози всички там? Е ее не се налудува тази жена. Да си ходи вече, че аман от хора, който хем не знаят, хем се перчат. И Колев много го е страх от нея, че не може да я пенсионира. Няма незаменими хора бе Колев, тази змия те е отровила и даже не можеш да се усетиш.
    • 3
      Уч
      Ученик
      17 -2
      17:18, 11 авг 2016
      Отново ремонт на ПМГ?! А Езиковата? Нацапване тук там на коридорите и при това само на първия етаж? Това ли беше ремонтът мината година?????? А че стаите са покъртителни, с олющена боя, че мазилката от тавана пада, че дъските не са поддържани, че половината осветление е издало багажа, че парното зимата тече по коридорите, че салонът не помни кога последно е виждал бояджийска четка и валяк .... А иначе има претенции колко елитно училище било. Елитно друг път! Покъртително......
    • 4
      На
      Напротив
      17 -1
      18:23, 11 авг 2016
      Уха, ма тва голема работа са тва в соу-то бе! Сто на сто е свързано с преливащите амбиции на някоя госпожа. Да "пожелаем" и басейн, и външен асансьор и още два етажа над съществуващите, хеликоптерна площадка, още 2-3 паркинга и др. по-дребни неща, като човешко отношение, спазва на кодекса, и курс по комуникация за тая същата!
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      5 -2
      20:07, 11 авг 2016
      Ми Донка що не е по къси гащи?Е, щеше да ме накефи.
    • 6
      Ив
      Иван Райчев -Гъбата
      5 -10
      20:20, 11 авг 2016
      Само дахлии и манговци, ей този бояджия все го ост... Виж коментара
    • 7
      A
      a
      0 0
      23:01, 11 авг 2016
      .
    • 8
      F
      f
      3 -5
      12:35, 12 авг 2016
      Гъбарски това са майсторите в Хасково такива са и в държавата щото всички които пожелаят бягат Останаха циганите помиярите пенсионерите и ТАРИКАТИТЕ
    • 9
      52
      529035
      7 0
      14:55, 12 авг 2016
      Май не се е родил тоя, дето може да пенсионира **************. Такова нахално човече няма друго на света. Клюки, пъчене, заповеди и натискане на стола за пари и облаги. Какви са тия началници, дето го поддържат това женище бе. Законите важат за всички, само за нея не, щото е гениална и неповторима. Простотия до шия.
    • 10
      Не
      Не е само тя
      6 -4
      08:17, 13 авг 2016
      Не е само тя бе, човек. Още една такава тросната има в града. Че е и директорка. Две години се изживява като звезда на образователното поприще. За всяко нещо тича в РИО да се консултира. Тази директорка е не по-малко злобна, заповедна, бясна и нахална. В съчетание с болните й амбиции да е винаги първа и с нервозната й енергия резултата е, че край нея не може да се стои! И няма изгледи скоро да се пенсионира, макар че и тя се е сбабичкосала, ама далече е набора й от пенсия! Колектива се моли госпожата да си намери ново предизвикателство, че вземе да си обере крушите на далече! Дано!
    • 11
      Им
      Има
      4 0
      19:16, 13 авг 2016
      Има видов ден за лудите катерици! Всеки ден ще е така, до победата!
      • Не
        Незапзнат
        0 -3
        23:38, 13 авг 2016
        Остана да кажете само че който не скача е червен.
    • 12
      Ха
      Хайде бе!
      2 -1
      14:18, 15 авг 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

    Още новини

    Последни новини