От х:

Днес в x:

Стотици миряни, кмет, заместник-областен и депутат посрещнаха Дядо Николай с чудотворната икона

Изображение 1 от 6

    Стотици миряни дойдоха тази вечер в катедралния храм “Успение Богородично“ в Хасково, за да посрещнат Пловдивския митрополит Николай, който донеса чудодейната  икона на Пресвета Богородица “Златната ябълка“.

    Висшият духовник слезе пред храма при засилени мерки за сигурност. Процесията с него беше охранявана и от цивилни полицаи. Униформените завардиха кръстовището в края на Зеленчуковия пазар час преди пристигането на Дядо Николай със светинята.

    Сред първите посрещачи в църквата, които целунаха ръка на Владиката и докоснаха за здраве и благополучие иконата, бяха кметът на Хасково Добри Беливанов, заместник-областният управител Валентин Ангелов и депутатът Евгения Ангелова.

    А храмът вътре беше изпълнен от хората, които още от 18 часа започнаха да прииждат, за да присъстват на Вечернята с молебен канон на Пресвета Богородица, която отслужи Негово Високопреосвещенство.

    Иконата ще остане за поклонение до 10 часа в четвъртък-11-ти август.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Об
      Обидиха Бог
      22 0
      10:08, 11 авг 2016
      Ако Христос беше слезал на земята за Второ пришествие по-малко джабала щяха да вдигнат. Обидно е за вярата владиката да бъде поставен над нея. От кого го пазят всички тези охранители? От нас? А останалите, които идват да се молят с журналисти и фотографи и те не са вярващи, а разиграват панаир. Вярата е нещо лично, а не циркаджийска шумотевица!
    • 2
      До
      добри, добри вземи се в ръце
      13 -2
      11:38, 11 авг 2016
      Тия гербажийски моми са опънали като благочестиви селски девици ,честни но само в ушите.Те идват в храма само за пред владиката.Стари циркажийски копмсомолски номера ОТПРЕДИ 10 НОЕМВРИ вижте на колко сме смирени.
    • 3
      Cs
      Cscs
      0 0
      12:44, 11 авг 2016
      Ехх, па ти кво. Стари и за съжаление традиционни горчиво-цинични презумпции още от преди 10-ти ноември. Всички са окепезени, маскари, масали, циркаджии и т.н седиш вкъщи и просто това е реалноста в главата ти. Проверка-заверка е само за наивници.
    • 4
      G
      g
      1 0
      14:56, 11 авг 2016
      Вярно бе от кого го пазят тояя хитрец или той си въобразява че някой ще тръгне да го затрива Че то ПЛЕВНЯТА и БОЙКО толкова не ги охраняватКазват че Христос се придвижвал с МАГАРЕ а тоа видяхте ли с каква кола дойде а има още 2 такива в парка си И такива като него проповядват смирение и ПОСТИ Часовникът му е РОЛЕКС 15000 долара
    • 5
      Я
      Я
      1 0
      14:56, 11 авг 2016
      Призовавам истинските християни да прочетат втората божа заповед.
      Четете бре. Четете и мислете
    • 6
      Я
      Я
      1 0
      15:36, 11 авг 2016
      П.п. И да питат свещенниците защо я нарушават и защо подлъгват хората да я нарушават
    Последни новини