От х:

Днес в x:

320 хасковски търговци крият оборот, 24 магазина запечатани

24 търговски обекта са били запечатани от НАП-Хасково от началото на годината досега, информираха от данъчното. Причина за крайната мярка е неизпълнение на данъчни разпоредби и отказ от страна на собствениците да заплатят наложената им глоба. След внасяне на санкциите обектите са пуснати отново.

Други 80 търговци са спасили магазините си от затваряне, като своевременно са си платили глобите. Общата сума, внесена от тях, е 16 300 лева, а причините са укриване на приходи, работа без касов апарат, неиздаване на касови бележки и липса на отчети за извършените покупко-продажби.

1 281 наказателни постановления на НАП-Хасково са влезли в сила от началото на годината заради нарушения на данъчните и осигурителни закони като общия размер на глобите по тях е 111 940 лева. Предимно става дума за неспазване на Кодекса за социално осигуряване. Констатирани са 902 такива случая - забавени или липсващи осигурителни вноски и неподадена информация за осигурителните суми пред Националната агенция за приходите. При 26 фирми са установени нарушения на Закона за здравно осигуряване. При 320 търговци е открито неправомерно регистриране и отчитане на приходите от продажби.

Общо 3 706 фирми и търговски обекти са инспектирали от януари досега оперативните органи на НАП-Хасково. За 34 от проверените фирми има предложени данъчно-осигурителни ревизии заради съмнения за сериозни нарушения и спестяване на голям размер данъци и осигуровки.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини