От х:

Днес в x:

„Стара планина“ светна като слънце

Изображение 1 от 3

    Улица „Стара планина“ в Хасково светна като слънце. Малко преди обед днес служители на фирма „Титан-Ас“ измиха шосето с вода, шляпайки боси по асфалта, видя наш екип. Някои хасковлии бяха на мнение, че това не се е случвало от много време. Други обаче заявиха, че процедурата се изпълнява всеки ден и обхваща предимно булевардите и по-големите улици.

    „Мием улиците по график“, категорично заяви шефката на „Титан-Ас“ Яна Маринова. Дори тази година започнали почистването от март, веднага след приключване на зимния период по нареждане на Община Хасково, с която имат сключен договор от от март миналата година. Тя самата обаче на няколко пъти ставала свидетел таксиметров шофьор да изхвърля пепелника с фасовете си на земята, малко след почистване на улицата.

    Относно облеклото на служителите на фирмата-изпълнител Маринова обясни, че всеки от тях трябва да работи с ботуши и специализирана екипировка. „Всяка сутрин минават инструктаж за безопасни условия на труд, така, че отговорността за облеклото е тяхна“, каза Маринова.

    Освен за миенето на улици, фирмата-изпълнител отговаря и за сметосъбирането и метенето на улици. Яна Маринова заяви, че имало проблем с останалите дейности, тъй като гражданите не спазвали изискванията за разделно събиране на отпадъци. Повечето хвърляли боклуците си, където им падне, а не в предназначените за целта контейнери. Понякога смесвали отпадъците в кошовете за стъкло, хартия, пластмаса и зелени отпадъци. Случвало се да оставят и строителни отпадъци извън контейнерите. „Правят ремонти например ремонти за 6000 лева, а не искат да дадат 60 лева за извозване на отпадните материали“, ядосваше се тя. Повечето жителии пък имали предразсъдъци, че щом плащат данъци, могат да правят каквото си искат. Заради това, Яна Маринова апелира към хасковлии да проявят съвест и да бъдат по-отговорни към изхвърлянето на отпадъци.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ив
      Иван
      31 -14
      14:35, 3 авг 2016
      Бахти гербаджйиските лизачи, светнала била кат' слънце, ти да видиш. Все едно не знам какво са направили и все едно не сме си го платили хиляда пъти!
    • 2
      По
      подсказвач
      12 0
      15:48, 3 авг 2016
      Много от хората не са наясно, че фирма Титн предлага извозване на строителни отпадъци срещу 50-60 лв. , а иначе процедурата през общината е досадно дълга. Просто залепете стикери или напишете върху контейнерите условията и телефона за връзка. Иначе, тая същата водоноска минава и през центъра доста често - дали измива не знам, но мокри със сигурност.
    • 3
      Гр
      Гражданин
      23 -1
      15:52, 3 авг 2016
      Незнам за" Стара планина" , но преди 1-2 години ул. " Добруджа" се миеше много често , а сега не сме видяли изобщо да я мият.
    • 4
      Dr
      Dragan
      14 -5
      16:58, 3 авг 2016
      Елементарните неща ни ги представят като новости... Сякаш да си замажат лъжите...
      Между другото водата, която струва три лева кубика става точно за миене на улици...
      Намалете цената на водата!!!! Или вие не я ползвате?!
    • 5
      Ив
      Ива
      9 -12
      17:01, 3 авг 2016
      Лесно е да плюеш, но нека видим и хубавите неща, които се случват. Не трябва да сме черногледи. По отношение на почистването мога да кажа, че по-добре се почиства от всякога. Отивайки на работа, ми прави впечатление в кв."Орфей" как се косят тревните площи, след това служителка на чистотата измита окосеното и после се натоварва и извозва. Същото мога да кажа и за миенето на улиците. Не че защитавам някого, но нека да се научим да уважаваме труда на другите. Понякога казваме защо тук или в този квартал, това или онова, не се случва. Нали ние,гражданите, трябва също да съдействаме чрез нашите сигнали за нередности, за да бъдат отстранявани. Присъединявам се към предложението на "Подсквазвача", за залепване на стикери по контейнерите за условията и телефоните за връзка на фирмата.
    • 6
      Бу
      бузлуджа
      18 -7
      17:46, 3 авг 2016
      то бива слагачество ама чак пък толкоз....някой от общината кихнал и хоп супер новина, айде стига че ни втръснахте
    • 7
      Фа
      Фанфари и шампанско!
      11 -6
      18:08, 3 авг 2016
      Така се метяха и мият улиците през 19-ти и 20-ти век. През 21-ви век хората са измислили машини. И, тези машини могат да измиват и метат повече от една улица на ден. Хайде стига, че по-далеко от носовете си не виждате. А, аз ще ви кажа, че моята улица не я мият и не я метат. С какво ще се похвалите тогава? Ще дойдете ли да я снимате?
    • 8
      12
      123
      3 -1
      21:18, 3 авг 2016
      Посмали Манго....:)))
    • 9
      На
      наблюдател
      6 0
      21:30, 3 авг 2016
      Девойчето което е писало статията да се беше информирала малко.Фирма Титан -АС не съществува от миналата година.Фирмата обслужваща Хасково е Консорциум "Титан Хасково”.
    • 10
      По
      Попов
      6 0
      22:31, 3 авг 2016
      Интересно , останах с впечатлението от заглавието,че някой е оправил уличното осветление на улица Стара планина, понеже тя от половин година е тъмна като "***"
    • 11
      Ан
      Антон
      4 0
      01:03, 4 авг 2016
      Като се спомена за фирмата, която извозва отпадъците в гр. Хасково, има ли някаква вероятност огромните и миризливи коли да събират боклуците в различно време от това на обяд?! Освен, че миризмата след тях е непоносима, създават и задръствания. Например да извършват тази дейност късно вечерта, когато няма движение на коли по улиците. Благодаря за вниманието!
    Последни новини