От х:

Днес в x:

Обработват хасковските улици със смес против заледяване

Снегопочистването в региона продължава и днес. 25 машини чистят снега и опесъчават в Хасково и общината, съобщиха от общинско предприятие „Екопрогрес“ и снегопочистващата фирма „Ата-строй“.
„Екопрогрес“ поддържа основните улици и булеварди в града, като всички са изчистени. След намаляване на потока от автомобили тази вечер улиците ще бъдат обработени със смес против обледяване.
„Ата-строй“ чистят с 15 машини и използват два пясъкоразпръсквача в кварталите на града и селата в общината. Местата, където е силно заледено се обработват със смеси и ще бъдат изчистени след намаляване на трафика.

Около 200 работници на ОП “Екопрогрес“ чистят стълби в града, паркове, подходи към пешеходни пътеки.
От „Грийн партнърс“ съобщиха, че 80 от техните служители чистят тротоари и пешеходни зони. Други 12 работници обработват местата около контейнерите за смет.
От община Хасково припомниха, че ръководителите на учреждения, фирми, търговски обекти, заведения, председателите на домсъвети и гражданите, са задължени да организират почистването на снега, посипването с пясък, отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг на прилежащи терени и сгради, гласи заповед на кмета Добри Беливанов обоснована на Наредба за поддържане и опазване на обществения ред чистотата, и общественото имущество на територията на община Хасково и на основание член от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Зи
    Зимен сън
    15 -11
    16:01, 27 фев 2018
    Общината се събуди от зимен сън! Амам късно, още вчера трябваше да реагират, а не с лека кола с гребло да чистят улиците по кварталите. Такъв резил все едно сме село. Беливанов що не вземе да излезе в отпуск без туй за нищо не става.
    • Мр
      мрънкащ
      51 -10
      16:27, 27 фев 2018
      Бих желал да споделя някои впечатления от последните часове и да се обърна към всички каращи с чисто нови гуми на 8 сезона, тези при които акумулаторът е семейна ценност, предаваща се от баща на син и към редовите мрънкалници. Според прогнозата за времето от последите няколко хиляди години е ЗИМА!!! Този сезон е характерен със снеговалеж. Не е нещо ново или изненадващо. Ето и няколко любопитни факта, свързани с този изненадващ и нечуван сезон:
      1. При снеговалеж и 10 градуса под нулата е нормално да има сняг!
      2. Вълшебни снегорини НЯМА! Като минат, снегът не спира да вали.
      3. Снегоринът е вид автомобил. В задръстване е също толкова ефективен в чистенето на сняг, колкото и вашата кола.
      4. Когато си забодете колата с предница в градинката и задница на платното, няма как да ви се изчисти уличката. Колела-снегорини НЯМА!
      5. Да обвиняваш Общината за снеговалеж е все едно да се оплакваш от кмета на Бургас, че си изгорял на плажа.
      Извод: Подгответе си колите, изчистите си пред блоковете и чакайте лятото, за да се оплаквате от жегата!
    • Въ
      вън от Хасково
      4 -6
      09:00, 28 фев 2018
      Беливанов и тия некадърници от общината за пореден път доказаха, че не стават за нищо. Снегът превзе пак трайно Хасково, да не говорим за селата. Снегопочистването на на нулево ниво. Оставка на кмета и вън от Хасково заедно с ръбатите гербаджии!
  • 2
    Да
    Дада
    22 -9
    16:15, 27 фев 2018
    Ата-строй кога ще минат по кварталите??????! Или както винаги сме само на прикаЗки,че чистели много хахах
    • Ех
      Ехооо
      10 -4
      18:56, 27 фев 2018
      Какви квартали???? То само около Общината е чисто. Вместо цял ден д се търсят една тумба народ да бях тръгнали по Драгоман, Македония, Светлина, Рила, г. Кирков, Бадема, така де из града.
  • 3
    Ка
    Какъв сняг
    17 -7
    16:24, 27 фев 2018
    Само една педя сняг блокира градът за селата да не говорим те са на произвола никой не ги чисти.Иначе винетки за колите данъци и застраховки за какво за тоя дето духа.
  • 4
    Гр
    гражданин
    18 -6
    19:43, 27 фев 2018
    как пътят димитровград- хасково може да е почистен до асфалт, а влезеш ли града е ужас. значи някои краде и не чисти. всички началници по улиците га следят как се чисти, а не да се крият как мишоци в канцеларийте.
  • 5
    Гр
    Гражданин
    6 -4
    20:40, 27 фев 2018
    Браво! Наистина улиците са почистени до асфалт. Наложи ми се да пътувам посока Харманли и там пътят е перфектен.
  • 6
    Еп
    Ептен мрънкащ
    3 -7
    20:53, 27 фев 2018
    Мрънкалник, една лека корекция само по т.1, сняг н... Виж коментара
  • 7
    Ни
    Ники
    3 -2
    21:33, 27 фев 2018
    На някой направи ли му впечатление, че както винаги паркингите на Ем Комфорт са перфектно почистени, а на общинската синя зона - традиционно са в сняг, коловози и киша. Обаче нали ползвателите си платиха ползването напред във времето по 360 лева, голяма работа че няма да могат да ползват предплатената услуга.
  • 8
    Д-
    д-р Радева
    2 -3
    22:10, 27 фев 2018
    Не знам колко са изчистени улиците, но нещо уличните кучета понамаляха.
  • 9
    Ра
    Работници от фирмите
    4 -2
    04:44, 28 фев 2018
    Улица"Майор Георги Русев свързва два квартала ,елате и епогледнете
    Поканили сме журналисти сега,ше ги поканим и сллед като си отиде снега.Тука общинар не е стъпил.Имаме няколко сигнала. доОбщината.Ще им напомним пак, но чрезМедиите.
  • 10
    Мн
    много работници и граждани
    3 -3
    07:12, 28 фев 2018
    Уважаеми господин КМЕТЕ,елате на улца'МАЙОР ГЕРГИ РУСЕВ' и кажете тази улица в ХАСКОВО ли е и знаете ли дали има такава улица и покажете как двете ми деца да отидат до училищеИВАН РИЛСКИ КАЖЕТЕ КАК РАБОТНИЦИТЕ ДА СТИГНАТ ДО РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА.Не са малко фирмите на тази улица,кото са корекни към Общината,,внасят си данъците ,подсигуряват работни местаи проявяват голямо търпение.Улицата е в по окаяно състояние от един земеделски път.Молим ВИ.!!!Многократно сме уведомявали Общината.
Последни новини