От х:

Днес в x:

Треснаха 500 лв. глоба за ракиен казан, три оранжерии - по 100 лв.

Три наказателни постановления от по 100 лв. са издадени от РИОСВ– Хасково на собствениците на оранжерии в Харманли и Любимец. Санкцията е за липсата на задължителните собствени измервания на вредни вещества, изпускани във въздуха.

Още една глоба има наложена в Хасково и то далеч по тлъста. От екоинспекцията е издадено наказателно постановление за 500 лв. на собственик на ракиен казан в Хасково. Причината е недобре почистени утаители.

Всички тези наказания са вследствие на проверките, извършени от Еконспекцията през изминалия месец юни. Направени са 134 проверки на 132 обекта, от които 82 планови и 52 извънредни. Като резултата от засечени нередности са дадени общо 53 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Издадени са 5 наказателни постановления на обща стойност 2800 лв., съставени са 9 акта и е наложена една санкция. От наложените наказания, включително и за предишни периоди, през май са постъпили 2 452 лева.

През месеца орнитолозите към инспекцията също са има доста работа по оказване на помощ на бедстващи птици.

Статистиката за юни показва, че на Зеления телефон на РИОСВ-Хасково са постъпили 13 сигнала, 10 от които за бедстващи защитени видове птици. Сигналите са предимно за млади щъркели паднали от гнездата си, които са изпратени за лечение и доотглеждане в Спасителния център за диви животни- Стара Загора. Юни е период, в който малките на Белия щъркел правят първи опити за летене, поради което нараства и броят на сигналите за паднали от гнездата или наранени млади птици, обясняват експертите.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини