От х:

Днес в x:

Закриха лабораторията в Първа поликлиника, откриват на „Европа“

    Клиничната лаборатория в бившата Първа поликлиника – ДКЦ 1 минава към „Медицински център Европа“, който е под шапката на международната верига „Синево“. В четвъртък миналата седмица дейността на лабораторията на 3 етаж в градската поликлиника е прекратена със заповед на управителя на ДКЦ 1 д-р Иван Иванов. Всички служители са преназначени в „МЦ Европа“ ЕООД и продължават работата си с пациенти, засега в същия кабинет в Поликлиниката. От 1 юли договорите са преподписани на 2 сестри, лаборантка, регистраторка и на д-р Емил Димитров от Стара Загора. Предстои да се предложи преназначаване и на д-р Франц Ваврек, който близо шест месеца бил в болничен.

    За прекратяването на дейността на лабораторията беше изпратено читателско писмо на редакционна поща на Haskovo.net. В него се посочва, че всички служители в лабораторията са разстроени и плачат. В случая обаче няма нищо смущаващо, дори напротив, смята шефът на поликлиниката. До дни лаборантите ще заработят в чисто нова манипулационна, която се намира на същия етаж през една врата от сегашната. В кабинета текат ремонтни дейности, за които ще бъдат вложени 20 000 лева от Синево, обясни д-р Светослава Маргаритова, управител на „МЦ Европа“. Освен това медиците ще боравят с най-висок клас апаратура.

    Тази стъпка с минаването на клиничните лаборатории към „Медицински център Европа“ вече я предприеха много столични болници, каза д-р Иванов. Той посочи, че специално в Хасково идеята е пациентите да получават квалифицирана медицинска помощ в Хасково, а не да ходят да се изследват и лекуват в София, Пловдив или Стара Загора. Медикът призна, че досегашната лаборатория е била неефективна и е работила на загуба. Отсега нататък в новата лаборатория ще могат да се правят вирусологични и микробиологични изследвания, каквито до момента не са се правили. Заради това много от пациентите ходели да се изследват в някои от другите лаборатории в града.

    „Най-важната част е медицинската, а не финансовата“, мотивира решението си д-р Иванов, който от средата на май пое управлението на здравното заведение. Той е изготвил и докладна записка до кмета Добри Беливанов, в която го уведомява за промените. Това е и една от идеите на д-р Иван Иванов за развитие на Поликлиниката. Той беше категоричен, че ще работи за усъвършенстване на комуникацията между доболничната и болничната помощ. Освен това обмисля и варианти за проблемите с паркирането до ДКЦ 1 и опашките от пациенти пред лекарските кабинети, особено тези на джипитата с голям брой пациенти.

    „Медицински център Европа“ работи със Здравната каса, така че пациентите няма да си плащат за изследвания“, успокои д-р Иванов

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ке
      КЕНАНСКИЯ ШЕБЕК
      33 -7
      20:35, 5 юли 2016
      Мутрите и техния слуга -министърчето с безумния поглед приватизират
      здравето
      ....
    • 2
      V1
      V11
      14 -6
      09:29, 6 юли 2016
      Не са мутри тези, които се опитват да променят нещата към по-добро. Промените изискват усилие, защото в здравеопазването нещата са зле по време на целия преход. От промените се плашат само тези, дето не искат да се случи нещо хубаво за хората. Всички се нуждаем от качествено медицинско обслужване. Не бързайте да критикувате това, което още не сме видели.
    Последни новини