От х:

Днес в x:

Охранителите в МВР Хасково с най-точен мерник

    Отборът на “Охрана на обществения ред” в МВР Хасково показа най-точен мерник на днешните стрелби с пистолет за празника на силовото ведомство. Охранителите заеха първото място със 158 точки. Надпреварата се проведе на стрелбище “Диана” край областния град, а в нея бе включен и малоброен отбор на журналистите, който обаче прояви скромност на чужд терен и завоюва последното място.

    На второ място е тимът на димитровградското районно управление – 156 точки, трети останаха криминалистите на областната дирекция със 127 т.

    В индивидуалното класиране най-точен мерник показа Красен Колев от Димитровградското районно управление, втори е криминалистът Пламен Митев, трети Адам Адамов, началник група “Охрана на обществения ред”.

    Шеговитата реплика “Началникът винаги стреля най-точно” не беше съвсем актуална днес на стрелбището. “Това е вярно по принцип, но не и де факто”, уклончиво обясниха униформените.

    Стрелбите се провеждаха с пистолет “Макаров”, който не е сред най-прецизните късоцевни оръжия, а и повечето пистолети имаха отклонения. Затова на всеки стрелец се полагаха по три пробни изстрела, за да коригира мерника.

    Тодор Кръшков

     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пе
      Пешо
      12 -1
      13:54, 4 юли 2016
      Доста сватбарско държане на пистолет :-)
    • 2
      Пе
      Петър
      4 -2
      19:13, 4 юли 2016
      Как се казва момичето с кичурите :) много е симпатична
    • 3
      Ко
      Колчо слепеца
      5 -1
      20:07, 4 юли 2016
      Кръшков ти как разбра че Макаров не е сред най прецизните оръжия ---по интуиция ли употребявал ли си го или ----една жена каза Вероятно съдиш по цената
    Последни новини