От х:

Днес в x:

Трима загинали в челен сблъсък по пътя Пловдив - Асеновград

Една жена и двама млади мъже са загинали рано тази сутрин при челен сблъсък между лек автомобил и такси на Асеновградско шосе край Пловдив.

Катастрофата е станала около 04.30 часа тази сутрин. 

По първоначални данни лек автомобил „БМВ” с кърджалийска регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение в посока Асеновград и се блъснал челно в таксиметров автомобил с пловдивска регистрация, уточниха от полицията в Пловдив. 

На място са загинали водачът на БМВ-то - 21-годишен мъж от Кърджали, 60-годишната шофьорка на таксито от Пловдив и 27-годишен неин спътник от Асеновград. 

Едното платно на Асеновградско шосе бе затворено за движение, а в другото автомобилите се пропускаха периодично. На мястото имаше полицейски патрули. 
Към 9.00 часа движението в района на инцидента бе възстановено, а автомобилите бяха вдигнати и откарани на паркинга на "Пътна полиция". 

Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и причините, довели до тежката катастрофа. 

Четирима души са загинали, а 30 са били ранени при 24 пътни катастрофи през последното денонощие в страната, съобщиха от МВР. За живота на двама от ранените има опасност. 
В София са регистрирани две тежки и 61 леки пътнотранспортни произшествия, ранени са двама души.

Инцидентът край Пловдив продължава черната серия от смъртоносни пътни инциденти. Двама души загинаха в събота вечер при катастрофа на околовръстния път край Монтана. Дете на 8 години почина на място, а друго е с опасност за живота след тежка катастрофа - също в събота вечерта, между каруца и мотор в района на град Садово. 

Миналата седмица Българската асоциация на пострадалите при катастрофи стартира кампания за пътна безопасност. Инициативата е под мотото "Обектив на пътя".  Инициативата има за цел да се намалят пътно транспортните произшествия и агресията по пътищата, на която ежедневно сме свидетели. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини