От х:

Днес в x:

Куриоз: Две улици с едно име. Джип налита на подсъдим за сексафера. Преглед на печата -10 октомври

Истински куриоз описва днешният брой вестник "Хасковска Марица". Весела Асенова живее на ул. "Нешо Брайков" №4 в Хасково. В документите на Росица Петкова е вписан същият адрес. Но едната жена обитава дом в кв. "Република", а другата – в "Македонски". Поради енсусиазма за преименуване на улици в началото на 90-те години в областния град има и други куриозни случаи, допълва изданието.

Джип налита на подсъдим засексафера, акцентира още на първа страница вестникът. Луксозно возило натиснало колата на Стоян Моралиев, рехабилитатор от Свиленград, и я изтикало в канавката. Това споделя самият той пред репортер на вестника. Моралиев е подсъдим за изнудване на аптекарката Янка Инджова. Според обвинението той разполагал с компрометиращи снимки на фармацевтката, на които се виждало как прави секс с друг мъж. Фотосите можело да попаднат у съпруга й, а подсъдимият искал пари това да не стане. Наказателният процес срещу него вчера бе отложен.

Ромски лидер с 5500 лв. борч къв ВиК, врътват му кранчето, четем още в броя. Ачо от Симеоновград, известен като Циганина, не плащал вода от години, а когато му я спрели, засипал институциите с жалби, че това е на етническа основа. Последната жалба е до министерството на регионалното развитие.

НАП запорира сметки на 462 длъжници, пише още изданието. Крайната мярка е предимно за физически лица, неплатили налога си.

Пак срам, пак мъки – "Хасково" пред отказване, емицоционално съобщава известното за футболния тим вестникът на спортната си страница. Касата на клуба отново празна, вдигат бялото знаме пред "Родопа".

Служебно назначени съвети борят корупцията, пише на страницата "Власт" изданието. Заглавието звучи леко подигравателно, с пълно основание впрочем.

Копаят незаконно за тел. 112, информира над главата си днешният брой на "Новинар юг". Полагането на оптичен кабел по трасето Хасково-Кърджали е спряно, защото министерството на Емел Етем не е представило проект в община Хасково и не платило такса. Държавата, която създава законите, сама ги нарушава, отбелязва по този повод главният архитект на общината Кремена Цонева.

6 в номер 6 на "Червена стена", пише на първата си страница "Новинар юг". 6-членното семейство на Мергюл Бекан вчера се нанесло в къщата си за бедни, за която получиха ключ преди месец, съобщава вестникът.

Рокер троши ръка след салто, засича го нисан, акцентира със снимка от първата си страница изданието. 19-годишният Янко Тенев се озова в Бърза помощ след удар в лек автомобил, чийто водач не спря на "стоп" вчера в Хасково.

Харманли вземал само 50 000 тона софийски бали, отбелязва още вестникът. Това прави около 8 процента от капацитета на сметището.

Треньорът на "Стамболово" иска служебна победа над "Левски" Карлово, става ясно от кратко интервю в броя. Един от играчите на противника не бил картотекиран. Освен това карловските футболсти сритали яко рефера.
Да го хване яд човек, че не е бил там да гледа.

Джазът е между аперитива и вечерята, за жалост, казва в интервю за вестника Кашя Станковска, която бе в Хасково за последното издание на джаз феста.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини