От х:

Днес в x:

Ужилиха поредния наивник в Хасково с 3 бона

За пореден път измамници ужилиха наивен гражданин вчера по познатата схема, съобщиха от полицията. На мобилния телефон на 67-годишен жител на стамболовското село Лясковец вчера около 19ч е позвънил непознат и му съобщил, че синът му е ударил с тухла човек, който е в болницата в кома. Измамникът поискал 3000 лв за старозагорски адвокат, който да поеме случая.

Уплашеният баща събрал набързо парите и отишъл на насрочената пред Първа поликлиника в Хасково среща. Там го очаквал мъж на видима възраст 30-35г, висок около 165 см със слабо, изпито лице, кестенява коса и сини очи. Младият измамник бил облечен в сини дънки и същия цвят пуловер. След обещание за добра адвокатска защита, доверчивият баща дал парите. След няколко часа лясковецът разбрал, че е измамен и подал жалба в РПУ-Хасково.

ОДП Хасково предупреждава, че в последните дни отново зачестиха измамите по телефона в хасковска община, въпреки заловените наскоро ямболски измамници. От полицията препоръчват на гражданите в подобни случаи да искат документи за самоличност и ако нещо в поведението на лицата им се стори съмнително, да не се колебаят да позвънят на тел. 166.

Трябва да се знае, че извършителите на измами са много добри актьори и разполагат с богат репертоар от техники за заблуда, демонстрират състоятелност, възможности и влиятелни познанства, умело имитират съчувствие, добронамереност и желание да помогнат. Те са изключително ловки и изобретателни при извършване на престъпленията, а ние им помагаме с нашата наивност и желание за лесна печалба, се казва в пресъсобщението на ОДП. Ако въпреки предпазните мерки станете жертва на измама незабавно се обадете на тел. 166. Спешният телефон на полицията се избира безплатно от всички телефони, допълват от областната дирекция на МВР.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини