От х:

Днес в x:

Исмаил: Панайотов е таен атакист

Шефът на инспектората по образование в Хасково Иван Панайотов е таен член на Атака, обяви днес от трибуната на общинския съвет Себахтин Исмаил от ДПС. Повод за репликата му бе разглежданата докладна записка, с която се утвърждава дофинансирането на слети паралелки по селата. Исмаил даде за пример село Долно Големанци, в което в една класна стая учат първолаци и ученици от трети клас.

Първокласниците са 8. Те едва говорят български език, обясни Исмаил. Как можем да очакваме добро образование, когато учителят ще трябва едновременно да преподава на третокласници и да учи малките на азбуката, попита общинският съветник.

Шефката на постоянната комисия по образование в ОбС Пенка Георгиева обясни, че не е в правомощията на ОбС да утвърждава слетите паралелки. Това се прави от началника на инспектората. Ние само можем да дадем съгласие за дофинансиране от общинската хазна, защото по делегирания бюджет школото ще получи по-малко пари – според броя на учениците, допълни Георгиева.

Изобщо не се доверявам на преценката на Иван Панайотов, той е таен член на Атака, отвърна от трибуната Исмаил. Шефът на инспектората нарочно оставял слети паралелки, в които учат деца от турския етнос, за да останат неграмотни и невежи.

След гласуване ОбС отхвърли предложението на Исмаил да не се позволява дофинанисиране на училищата със слети паралелки и гласува да се отпуснат пари за селските школа от общинската хазна.



Началникът на инспектората по образование Иван Панайотов определи като невероятни измислици нападките на Исмаил. Той припомни, че преди време пък го бяха нарочили за член на ДПС.

А сериозно по темата Панайтов каза, че няма никакъв проблем 8-те деца в Долно Големанци да сформират отделна паралелка, въпреки че са под минимума. Ако ОбС реши да финансира такава паралелка, можем да предложим на министъра, и ако средствата са осигурени, не виждам проблем той да разреши такъв клас, допълни той.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини