От х:

Днес в x:

3 класа от „Климент” ще ходят на Ниагарския водопад

Стартът на похода бе даден в двора на училището

Три класа от ОУ „Климент Охридски” ще ходят на Ниагарският водопад в Канада, а после планират екскурзия до Италия, Египет и Мадагаскар. За това информираха от ръководството на училището, начело с директорът Гинка Райчева. Тя лично ще води екскурзията. В нея са включени 3 В клас, 4 В клас и 7 В клас. Класните също участват.

Интересното е , че тази екскурзия ще става пеш. Децата трябва да обходят целия маршрут въпреки, че той е хиляди километри. Това ще стане като се сумират растоянията изминати от 78-те деца участващи в начинанието, в продължение на една седмица. Направените крачки ще се отчитат от специални крачкомери, които в края на отчетния период трябва да дадат растоянието до Ниагара/ около 15 хил км Б.Р./ Впоследствие се избира друга дистанция. Ако в рамките на 50 дни, климентовци са извървели най-много крачки в сравнение с 180 хиляди ученици от целия свят, те ще получат истинска екскурзия. Може и до Ниагара.

Забавната надпревара между училищни класове от десетки държави се провежда в рамките на проект международен проект „Глобално предизвикателство за децата”. Цели стимулиране на двигателната активност у младото поколение, предизвиквайки го да върви, тича или движи по какъвто и да е начин, вместо да стои пред компютъра. Всяко дете от програмата е оборудвано със псвой крачкомер, незнайно защо наричан педометър. Децата тържествено положиха клетва да не манипулират своите педометри и направиха първите си крачки към победата.

„Климент” е единственото хасковско училище което се включва в програмата. Иначе от България участват 108 класа.

Г.Христов

Ентусиастите бяха само от В-класовете
Всички бяха готови
..и оборудвани
Някои нямаха търпение да тръгнат
Крачкомер/или педометър/
И клетвата за него
Заклети и готови
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини