От х:

Днес в x:

Проверяват лекар, взел пари от болен. Извънреден съвет за Григор. Преглед на печата – 9 септември

Автор: Тодор Кръшков
Жалба срещу хасковски лекар за неправомерно взета сума е подадена в районната колегия на лекарския съюз, информира от първата си страница "Хасковска Марица". Изданието не съобщава името на лекаря, но от текста става ясно, че вероятно е хирург, защото парите били поискани след направена тежка операция и последвали усложнения. От лекарската колегия уверяват, че ще разгледат случая.

Разделят любовници, пращат ги в психиатрия, съобщава над главата си изданието. Димитровградският убиец Христо Лазов и съучастничката му и негова приятелка Виктория ще лежат в отделни лудници, за да нямат контакт помежду си по време на разследването, допълва изданието.

Гроздоберът започва, винзаводите мълчат за цени, акцентира вестникът. Кампанията по прибирането на реколтата вече стартира, а още няма определени изкупни цени, притесняват се производителите от региона. Те ще искат поне 60 стотинки за мерлото и 1 лв. за мускат.

Набиха 81 –годишен старец за 20 лв., акцентира на криминалната страница изданието. Пиян 20-годишен от Симеоновград пребил стареца и му отмъкнал последните пари. Хулиганът е арестуван.

Хасково – културна столица за седмица. Под това заглавие "Хасковска Марица" отделя цяла страница с много снимки за първия от дните на града.

Народът юруш на евтин плаж в Гърция, пише още в броя. На пясъка в Александруполис – лукс без пари, допълва изданието.
Не е много за вярване. Гърците са лукави, знаят как да ти измъкнат парите. И на това отгоре после да се хвалиш, че си минал тънко. Майстори са на тоя занаят.

Славян Костов пак първи на фотоконкурса на общината, акцентира на 16 страница вестникът. Майсторът на обектива печели със снимка на сина си Калоян, миналата година пак взе приза на традиционния конкурс, допълва по темата изданието.

Според слух – боклукът на София в Димитровград, пише над главата в днешния брой на "Новинар юг". В текста слухът се опровергава – кметът Стефан Димитров научил от медииите, че е водил разговори с Бойко Борисов за сметта. В повечето слухове обикновено има по нещо вярно, но не и в този, защото сметището край Добрич едва ли може да поеме дори само Младост-3.

Извънреден съвет за Григор, акцентира във водещ материал "Новинар юг". Педагозите в Спортното се събират по повод успеха на своя възпитаник. Според изданието те му готвят за подарък чек с три нули. По темата на спортната страница в броя е публикувано интервю с хасковската надежда в тениса. То е взето от официалния сайт на US open и в него Григор казва: Мечтата ми е да съм между първите 10 в света.

Бай Каро снима, докато го правят почетен, четем още в броя. Докато течеше вчера церемонията по обявяването на новите почетни граждани, неуморният Карекин Карекинян извади апарата от джоба си и нащрака залата, която му отвърна с ръкопляскания, пише в материала.

Карнавал на Ямача, дебютира в сряда, акцентира на спортната страница изданието. Жълтата карта на бразилския защитник пристигнала, днес ще бъде картотекиран, допълва вестникът.

Само един жив класик след майсторите във "Форум", пише за снощното откриване на изложба от шедьоври на българската живопис в хасковската галерия изданието. Живият е 87-годишният Чавдар Пешев от Пловдив. По-надолу в текста четем, че има още един жив класик – Кристо, който обаче от години не е стъпвал в родината си.

Иво и Бойко показаха 80 лица на духовността, пише още на 12 страница. Става дума за откритата също снощи експозиция на известният фотограф Иво Хаджимишев, в която са включени фотографии на български писатели. Селекцията била дело на Бойко Ламбовски.
Ако е така, буди недоумение фактът, че сред лицата на българската духовност Бойко Ламбовски е посочил и Бойко Ламбовски.
Есхибиционизъм и самозабрава в излишък.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробности – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини