От х:

Днес в x:

Мюзикайдъли и латинофиеста за дните на Хасково

Постарали сме се 6-дневните тържества за дните на Хасково да угодят на всички вкусове, каза днес замкметът Татяна Димитрова на специална пресконференция, на която официално бе обявена програмата за празниците. Те започват на 8 септември и ще продължат до 13-и.

В програмата има за всекиго по нещо – от концертите и състезанията за деца до изложби, сред които доста впечатляващи, спортни състезания, театрални постановки и филмови прожекции, уроци по латино танци от Алфредо Торес и конкурса "Мис Хасково".

Сред акцентите на тазгодишното издание освен латинофиестата, която е уникална за Балканите, се открояват няколко неща. Изложените шедьоври от колекцията на Димитър Инджов във "Форум" определено заслужават внимание. Там ще могат да се видят произведения на Жул Паскин, Жорж Папазов, Христо Явашев, Цанко Лавренов, Златю Бояджиев, Владимир Димитров – Майстора. Колекционерът съхранява тези платната в банкови сейфове.

Нешка Робева ще присъства и тази година в Хасково с най-новия си шоу спектакъл "Бежанци". Гвоздей в програмата е и концертът на сръбската звезда Желко Йоксимович и неговия оркестър. Певецът е лауреат на Евровизия за 2004 г. В театъра ще може да се види безплатно спектакълът на Камен Донев "За народното троврчество". От театъра предупредиха, че до деня на представлението – 11 септември, всеки желаещ трябва да мине през касата и да си запази място. Това се прави за да няма струпване и блъсканица като предишни години, уточниха от храма на Мелпомена.

На 12 на пл. "Спартак" ще има и концерт на мюзикайдълите Невена, Тома, Теодор, Нора, Деница и Ясен.

За празниците е предвиден турнир по бандминтон, а участниците в традиционния лекоатлетически крос Димитровград – Хасково ще стартират в събота, 13 септември от 10 часа от к. "Химик" и ще финишират пред хотел "Аида".

Пълната програма на тържествата е качена на сайта отделно.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини