От х:

Днес в x:

Турски бизнесмен мъртъв в дере, суперстадион на Ямача. Аналитичен преглед на печата – 27 август

Суперстадион на Ямача, обявява в челния си материал на първа страница днешният брой на "Новинар юг". Спортното съоръжение е на път да се превърне в едно от най-модерните в страната, а официалното му откриване се очаква догодина, допълва изданието. Предвижда се изкуствен терен за 400 000 лв., крило със спортен комплекс и фитнесцентър, пише още в материала.

Тракиец иска вода от язовира, четем още в броя. Въпреки, че се намира под един от най-големите водоеми в региона, селото хронично страда от безводие през летните месеци. Причината е, че ХЕИ забрани ползването на вода от водоема заради високото съдържание на манган. Изходът от заплетената ситуация е изграждането на пречиствателна станция. Обещание за това е дал замминистърът на регионалното развитие Димчо Михалевски.
Въпросът е дали все още някой в тази страна вярва на обещанията на политиците?

85 първолаци повече наесен, акцентира още от първа страница изданието. 2250 ученици ще пристъпят за първи път прага на училището на 15 септември.

10 "слончета" опасни за децата, четем още в броя. Проверка на комисията за защита на потребителите констатирала, че наклонът им е по-голям от допустимите 45 градуса, което създавало предпоставки за наранявания на малчуганите. Предлага се премахването им от детските площадки.

Още един падна от моста в Свиленград, спасиха го, пише вестникът. 22-годишният Петър Георгиев бил спасен от пожарникари, след като паднал от стария мост. Съоръжението станало опасно след полагането на няколко пласта асфалт, което издигнало платното и скъсило перилата.

Кандило запали новите гробища в Димитровград, фиат пламна от късо, гастарбайтер цели челно опел на Е-80, са част от останалите заглавия на криминалната страница в броя.

Панаирът почна предсрочно, двойно по-скъп за търговци, акцентира на 4 страница вестникът. Отново липсват химическите тоалетни, пак ще пикаем в храстите, отбелязва изданието.

"Ювентус" отлага мача "Хасково" – "Стамболово", акцентира на спортната страница вестникът. Заради участието си в турнира на "Спортика" в Италия на 7 септември, местният футболен тим трябва да отложи срещата си с отбора на Стамболово, която е насрочена за същата дата.

Две визажки аут от "Мис Хасково", отбелязва изданието на 12 страница. Николета Митева и Нели Стайкова няма да се пуснат на състезателния подиум тази година, за съжаление на автора, който цяла година бди над кариерата им.
Няма страшно, ще участват 18 други мацки.

Турски петролен бос гине мистериозно на пътя, пише над главата в днешния брой на другият хасковски всекидневник – "Хасковска Марица". Тялото на Огюз Салахатим било открито в канавка край пътя. Съдебният лекар установил, че бизнесменът е получил масиран инфаркт докато шофирал джипа си.

Стадионът на Ямача с изкуствена настилка, отбелязва изданието, акцентирайки на интересното съвпадение, че ремонтираното съоръжение ще бъде открито на 09. 09. 09.

Дядо ляга пред валяк, не ще асфалт. За любопитната нашенска история в Гарваново четем на втора страница. 84-годишният Иван Парасков легнал пред тежката машина, защото не искал да чакълират сокака му, който не е виждал изобщо асфалт. Работниците се видели в чудо и ще дебнат своенравния старец да се залише с нещо друго, та да нахлуят в уличката и да я асфалтират.

В 7 клас без учебници засега, пише още в броя. Дежурни учители в Хасково разпределят получените безплатни учебници, но комплектите за 7 клас още не са пристигнали.

Фиат горя като факла на кръстовище, отбелязва на криминалната си страница изданието. В текста четем, че пристигналата на място пожарна кола нямала вода, та се наложило да изчакат втората, според очевидци. Според пожарникарите обаче нямало такова нещо.
Обаче може и да има. Толкова е куриозно, че като нищо ще е и вярно.

Полиция и жандармерия патрулират на магистралата, пише още в броя. Униформените раздавали на чужденците листовки, в които имало и снимки на служители на магистрална полиция, които единствени имало право да ги спират на пътя.
Безнадеждна работа. Чужденците със здрав разум просто заобикалят България.

Данъчните са взели на мушка Харманли, четем на регионалната страница. Ресторантьори и кафеджии изревали от масираните проверки в града, по-предпазливите дори затваряли дюкяните.

Липсващи табели към населени места объркват пътници, четем на 10 страница. Нищо не указва дори входа на с. Колец, допълва изданието.
Да беше само село Колец. Обичайно е човек да прекоси цяла Европа, без да сбърка пътя нито веднъж, и още на влизане в България да се оплете като пате в кълчища. Примери колкото щеш, да не се разпростираме.

Лицо сяда на пейка в центъра, акцентира на 16 страница изданието. Бронзова фигура на Димитър Иванов – Лицо, ще бъде поставена пред чейндж бюрото на Милко Ранчев, който е роднина на художника.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини