От х:

Днес в x:

23 °C

Турски бизнесмен мъртъв в дере, суперстадион на Ямача. Аналитичен преглед на печата – 27 август

Суперстадион на Ямача, обявява в челния си материал на първа страница днешният брой на "Новинар юг". Спортното съоръжение е на път да се превърне в едно от най-модерните в страната, а официалното му откриване се очаква догодина, допълва изданието. Предвижда се изкуствен терен за 400 000 лв., крило със спортен комплекс и фитнесцентър, пише още в материала.

Тракиец иска вода от язовира, четем още в броя. Въпреки, че се намира под един от най-големите водоеми в региона, селото хронично страда от безводие през летните месеци. Причината е, че ХЕИ забрани ползването на вода от водоема заради високото съдържание на манган. Изходът от заплетената ситуация е изграждането на пречиствателна станция. Обещание за това е дал замминистърът на регионалното развитие Димчо Михалевски.
Въпросът е дали все още някой в тази страна вярва на обещанията на политиците?

85 първолаци повече наесен, акцентира още от първа страница изданието. 2250 ученици ще пристъпят за първи път прага на училището на 15 септември.

10 "слончета" опасни за децата, четем още в броя. Проверка на комисията за защита на потребителите констатирала, че наклонът им е по-голям от допустимите 45 градуса, което създавало предпоставки за наранявания на малчуганите. Предлага се премахването им от детските площадки.

Още един падна от моста в Свиленград, спасиха го, пише вестникът. 22-годишният Петър Георгиев бил спасен от пожарникари, след като паднал от стария мост. Съоръжението станало опасно след полагането на няколко пласта асфалт, което издигнало платното и скъсило перилата.

Кандило запали новите гробища в Димитровград, фиат пламна от късо, гастарбайтер цели челно опел на Е-80, са част от останалите заглавия на криминалната страница в броя.

Панаирът почна предсрочно, двойно по-скъп за търговци, акцентира на 4 страница вестникът. Отново липсват химическите тоалетни, пак ще пикаем в храстите, отбелязва изданието.

"Ювентус" отлага мача "Хасково" – "Стамболово", акцентира на спортната страница вестникът. Заради участието си в турнира на "Спортика" в Италия на 7 септември, местният футболен тим трябва да отложи срещата си с отбора на Стамболово, която е насрочена за същата дата.

Две визажки аут от "Мис Хасково", отбелязва изданието на 12 страница. Николета Митева и Нели Стайкова няма да се пуснат на състезателния подиум тази година, за съжаление на автора, който цяла година бди над кариерата им.
Няма страшно, ще участват 18 други мацки.

Турски петролен бос гине мистериозно на пътя, пише над главата в днешния брой на другият хасковски всекидневник – "Хасковска Марица". Тялото на Огюз Салахатим било открито в канавка край пътя. Съдебният лекар установил, че бизнесменът е получил масиран инфаркт докато шофирал джипа си.

Стадионът на Ямача с изкуствена настилка, отбелязва изданието, акцентирайки на интересното съвпадение, че ремонтираното съоръжение ще бъде открито на 09. 09. 09.

Дядо ляга пред валяк, не ще асфалт. За любопитната нашенска история в Гарваново четем на втора страница. 84-годишният Иван Парасков легнал пред тежката машина, защото не искал да чакълират сокака му, който не е виждал изобщо асфалт. Работниците се видели в чудо и ще дебнат своенравния старец да се залише с нещо друго, та да нахлуят в уличката и да я асфалтират.

В 7 клас без учебници засега, пише още в броя. Дежурни учители в Хасково разпределят получените безплатни учебници, но комплектите за 7 клас още не са пристигнали.

Фиат горя като факла на кръстовище, отбелязва на криминалната си страница изданието. В текста четем, че пристигналата на място пожарна кола нямала вода, та се наложило да изчакат втората, според очевидци. Според пожарникарите обаче нямало такова нещо.
Обаче може и да има. Толкова е куриозно, че като нищо ще е и вярно.

Полиция и жандармерия патрулират на магистралата, пише още в броя. Униформените раздавали на чужденците листовки, в които имало и снимки на служители на магистрална полиция, които единствени имало право да ги спират на пътя.
Безнадеждна работа. Чужденците със здрав разум просто заобикалят България.

Данъчните са взели на мушка Харманли, четем на регионалната страница. Ресторантьори и кафеджии изревали от масираните проверки в града, по-предпазливите дори затваряли дюкяните.

Липсващи табели към населени места объркват пътници, четем на 10 страница. Нищо не указва дори входа на с. Колец, допълва изданието.
Да беше само село Колец. Обичайно е човек да прекоси цяла Европа, без да сбърка пътя нито веднъж, и още на влизане в България да се оплете като пате в кълчища. Примери колкото щеш, да не се разпростираме.

Лицо сяда на пейка в центъра, акцентира на 16 страница изданието. Бронзова фигура на Димитър Иванов – Лицо, ще бъде поставена пред чейндж бюрото на Милко Ранчев, който е роднина на художника.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини