От х:

Днес в x:

Каунската патаклама край няма

Най-официално: днес сборникът с отличените творби от конкурса "Всеки си е башка луд" отиде за печат. 61 бисерно-брилянтни резултата от тазгодишния каунски урожай са включени в селекцията на авторитетното жури. За първи път в 11 годишната история на хасковския Каунь, който стои зад конкурса, творбите бяха приемани по електронен път и публикувани в интернет на kaun.haskovo.net. Това докара голяма радост и бавноотшумяващ ужас на участници и организатори – едното заради участието на автори отвъд пределите на родината както и прираста по показател брой на участници общо, буквално; другото заради неизбежните премеждия, които вървят с благинките на новата техология, пак буквално. Е, май всичко завърши благополучно.

Остава тържествения финал.

Който ще е на 13 септември 2008 година, когато е отчитането на конкурса. Събитието ще се състои в ДКТ "Иван Димов", град Хасково.

Кои каквото надробил, да му мисли журито - срещата с Виктор Самоилов и Димитър Бежански (членове на журито) е насрочена за същата фатална дата. На 13 септември е и представянето на сборника с най-добрите неща от конкурса "Всеки си е башка луд".

На същия ден ще бъде открита и неосъществената последна изложба на Доньо Донев "Вуте и Геле".

Неофициално: Предвижда се и луд коктейл с „микрофона си е ваш" в КДК Хасково.
Алкохола и мезетата от нас, случките и останалите неща от вас, предупреждават организаторите на цялата патаклама.



Благотворително: Както е видно от корицата кауните са благородни докрай - едноръката цигуларка, която виждате на снимката ще получи нова ръка, заедно с цигулката разбира се. Приходите от продажбата на сборника "Всеки си е башка луд" ще бъдат дарени за възстановяването на статуята. Цената на сборника е ОТ СЪРЦЕ, пак видно от корицата. За желаещите да бъдат спомоществуватели на това начинание:
UNICREDIT BULBANK BG31 UNCR 76301026025912
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини