От х:

Днес в x:

Златева възстановена и уволнена в една минута. Следва Страсбург

Възстановената от върховния административен съд на поста началник на инспектората по образование в Хасково Мариела Златева бе назначена със заповед на министъра на образованието Даниел Вълчев и в същата минута бе уволнена. И двете заповеди й бяха връчени в МОН в 12. 40 часа днес.

Мотивът за уволнението ми бе, че не съм държавен служител, а за този пост се изисква такъв статут, каза за Haskovo. Net Златева. Куриозното в случая е, че Мариела Златева има статут на държавен служител от 2000 година и дори носела служебната си книжка в министерството. Но нямало на кой да я покаже, защото в министерството на образованието било пусто. Даниел Вълчев също отсъствал.



Възстановителната ми заповед е с днешна дата – 18 август, а аз съм на работа от 8 август, за което съм уведомила писмено МОН, възмути се Златева. За нея това е трето поред уволнение по един и същ сценарий.

Сега ще обжалвам уволнението си в български съд и едновременно с това ще съдя държавата в Страсбург, допълни бившата шефка на инспектората. В момента тя е безработна, защото напусна учителското си място, за да се яви на работа в инспектората.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини