От х:

Днес в x:

Ракиени казани тровят Хасково, национализираха болницата. Аналитичен преглед на печата – 31 юли

Ракиени казани тровят Хасково, съобщава над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". След публикация в изданието инспектори от РИОКОЗ направили проверка и установили, че 6 ракиени казана в местността "Бели кладенец" са замърсили водата в дерето. Собствениците са глобени, допълва вестникът.

2.22 лв. за кубик вода от утре, съобщава във водеща публикация "Хасковска Марица". Решението на ДКЕВР бе обявено вчера. Регулаторният орган склони на поисканата от ВиК Хасково цена, макар първоначално да се опъваше и да настояваше за по-ниска сума. Днес за последно засичат водомерите по старите цени.

Държавата пое 2/3 от издръжката на болницата, акцентира още изданието. Държавният дял в МБАЛ се увеличи от 51 на 72 процента, а на община Хасково стана наполовина – от 16 на 8 %, допълва вестникът.

"Новинар юг" вижда новината по друг начин – "Национализираха болницата". Всъщност по обясненията на участници в общото събрание на акционерите вчера, макар и с дял в собствеността, никоя от 11-те общини, с изключение на Хасково, не е внасяла своя дял за издръжката на болничното заведение. Според тях сумата била висока. Така че няма нищо изненадващо във факта, че държавата увеличава дела си. Който плаща, той поръчва музиката.

Джип Нисан погва бълхите, съобщава още "Хасковска Марица" за акцията на община Хасково срещу комарите. Тази година е използван аерозол "Метрацин", миналата – "Бандит". Смяната на препарата се налага, за да не развият резистентност комарите.

Оставят убиеца от Димитровград зад решетките, информира още изданието. Обвиненият в садистичното умъртвяване на Минка Андреева сам поиска промяна на мярката си за неотклонение "задържане под стража", но съдът го върна обратно в ареста.

Петима премазани след челен удар, информира още вестникът. Снощи хасковски джип премаза след челен удар форд с турски гастарбайтери на Е-80 край Хасково. Петима са в болница.

Сагата Бончеви – истерия с неочакван край, пише вестникът за нашумялата история с отвличането на бизнесмена и съпругата му. На темата е отделена цяла страница в броя.

Цяла страница отделя изданието и за друг нашумял случай, но от Хасково - уволненията в КАТ. От МВР не обясниха конкретно какви са далаверите на омаханите, коментира изданието.

Инциират извънредна сесия за футбола, акцентира на спортната си страница изданието. Комитет от известни хасковлии настоява за спешно заседание на ОбС, на което да се вземат мерки за спасяване на хасковския футбол. Настоява се за избор на нов президент, както и за финансова ревизия на клуба. Иска се и финансова помощ от 200 000 лв. за футболния тим.

Само три семейства в региона с грижа за изоставено дете, информира "Новинар юг".Социалното министерство осигурява от 165 лв. до 220 лв. , но желаещи няма.

Садист иска под 15 г. за убийство, пише на криминалната си страница изданието. Христо Лазов признал вината си, имало възможност делото да се гледа по съкратената процедура, при която се налага наказание под предвидения минимум, намекнал вчера адвокатът му. За да стане това обаче, е необходима една подробност – съдът да се съгласи на съкратена процедура. Съмнителни са изгледите това да се случи предвид тежкото престъпление и големия обществен интерес към случая.

Здрави вземат помощи, пенсионерите негодуват, пише изданието за вчерашната среща на хората от третата възраст с областния управител.

Гришо стартира с победа в Германия от Лас Вегас, акцентира на спортната си страница изданието. В текста четем, че новината за подготовката на Григор Димитров в Лас Вегас при Андре Агаси се оказала кьорфишек. "Новинарски портали от регионално значение гръмнаха...", заяжда се подписалият се под псевдоним автор.
Снимката по-долу представлява факсимиле от вчерашния брой на "Новинар юг". От нея става ясно кой преписва и откъде. Ако на краката лъжата са къси, някой трябва да ходи по тестиси. И ако освен това този някой вика, че друг лъже, то навярно е болезнено да се ходи по тестиси.




Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подрбностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини