От х:

Днес в x:

Полиция спря строителството на скандалната антена на Кенана

Констативен акт за нарушение бе съставен около 18.00 часа тази вечер на софийската фирма, която строи антената – ретранслатор на Кенана. По думите на живеещи във вилната зона антената била на Мобилтел. Съседите са започнали подписка срещу строителството, в която за два часа парафи са сложили 25 от живеещите в съседство.

Пристигналите на място служители на общинска полиция и на службата за контрол и опазване на обществения ред поискаха документите на фирмата-изпълнител на обекта, но се оказа, че тя не разполага с такива. Заради липсата на разрешително за строеж работата се спира, а ако бъде подновена, ще съставим акт, казаха униформените и добавиха, че санкциите започват от 1000 лева и стигат до 5 бона.



Парцелът, в който се издига антената, е частен, обясниха кенанци, които наблюдаваха отстрани как униформените проверяват обекта. По тяхна информация собстевникът се съгласил да ползват парцела му срещу наем от 300 евро месечно.



Според правилата на Европа обаче такива устройства трябва да се издигат извън населените места, а тук строят над главите на децата ни. Електромагнитното излъчване е вредно и опасно за живота и здравето на хората, обясниха кенанци. Те си направили труда да проверят и открили, че по данни на Световната здравна организация 50 000 души годишно умират от подобни вредни лъчения.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини