От х:

Днес в x:

Мургави проснаха чаршафи по 10 лв. в центъра на Хасково, подкарват ги към РПУ-то

Група мургави търговци от Берковица проснаха пакети със спално бельо по центъра на Хасково днес и бяха задържани от служители на общинска полиция. Циганите се радваха на търговски успех само броени минути преди да пристигнат униформените. Комплект от два чаршафа и калъфка се харчеше по 10 лева. На импровизирания етикет нямаше отбелязан нито производител, нито вида на материала, от който са ушити чаршафите.



Бельото е производено от фирма в Монтана, твърдеше Мая Тодорова, застанала до огромен куп с чаршафи. Малко по-късно пред униформените друг мургав търговец пък извади сертификат от Румъния. Циганите твърдяха, че имат пълномощно от фирмата-производител, но за зла участ не успяха да го открият по джобовете си.



Те бяха подкарани вкупом към общинската служба КОРС (Контрол, обществен ред и сигурност), където да им връчат актовете. Мургавите търговци нямали разрешително за търговска дейност на улицата. Мислят си, че Хасково е разграден двор, възмути се шефът на общинска полиция Бранимир Митков, който лично пристигна на импровизирания битак и събра личните карти на пишман търговците.



От общината тумбата бе ескортирана до РПУ Хасково, където полицаите започнаха пълна проверка на самоличността им, както и за произхода на стоката.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини