От х:

Днес в x:

23 °C

Аналитичен преглед на печата – 25 юни

"434 без диплом за средно", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". 337 са двойките на матурите, има пропуснали изпитите и такива, които заради поправителни не са били допуснати, обобщава кампанията шефът на инспектората Иван Панайотов.

"Гърци ни жънат с 1/3 по-евтино" е озаглавен водещият материал на първа страница. Добра новинарска находка. Комшиите работят с 5 лева по-малко на декар заради държавната субсидия за дизела, който при тях струва 70 евроцента, четем в материала.

"Синдикатите са за по-скъп ток" е друг акцент от първа страница. Става дума за синдикалните организации в EVN, които вчера изпратиха отворено писмо до медиите. Темата е предмет и на коментара в броя.

"Битият от съученици Николай: ДПС да защити моите права и свободи", информира още от първа вестникът. Единадесетокласникът от оздравителната гимназия в Минерални бани вчера се срещнал с областния лидер на ДПС Мехмед Атаман, на срещата те "обсъдили неприятния инцидент". Интересно как са го обсъждали без преводач предвид съмнителните възможности на Мехмед Атаман да се справя с българския език. За сметка на това е заместник областен управител. Или по-точно именно заради това. Също така е интересно кой е подвел момчето да отиде на подобна среща, която напомня много гадни сходни ситуации от далечното минало на България.
Впрочем и на много съвременни.

"10 месеца решетки за 2 утрепани прасета" е акцентът от криминалната страница в броя. Димо Деянов получи ефективна присъда, защото задигнал две прасета от Гарваново. По време на акцията той бил толкова наквасен, че уплашил дори кучето пазач, пише авторът Делян Аврамов с присъщото си чувство за хумор. Дори да не е съвсем вярно, звучи житейски правдиво.

"Общината продава къща на държавата", акцентира от четвърта страница изданието. "Къщата" е огромната сграда на областната администрация. Определената цена е 5 372 000 лв. Бълха я ухапала държавата.

"Борци срещу корупцията", гласи надписът на снимката в редовната рубрика на "Новинар юг" – "Другият ъгъл". На снимката се кипрят бившият шеф на ОДП Хасково Иван Петров и червеният Радан Чолаков. Впрочем Чолаков е в гръб и може да бъде разпознат единствено по часовника. Мястото е фоайето пред залата, в която бе изнесената приемна на парламентарната комисия за борба с корупцията.
Подтекстът всеки да си го търси сам.

"Кметът Шишков закръгля днес 80 във Великан" е озаглавена водещата дописка на 12 страница. Един от най-успешните градоначалници на Димитровград Христо Шишков днес празнува кръгла годишнина, допълва изданието.

"5. 78 по математика в Свиленград, 2. 77 в Маджарово", обобщава над главата си и днешният брой на "Хасковска Марица" резултатите от матурите. Езиковата и Математическата в Хасково с най-много първи места, сочи статистиката на министерството.

"Баба колабира в жегата, душно и днес" е водещото заглавие на първа. Седемдесет и девет годишна жена от Димитровград била откарана откарана в болница, където състоянието й било стабилизирано, уточнява вестникът и допълва, че жегите продължават и днес.

"Димитровград с басейн след ремонтен щурм" е друг акцент от страницата. Единственият басейн в града ще заработи за следващия уикенд, обещават от кметската администрация.

"Марио иска имот от държавата" е акцент от трета страница. Босът на "Подкрепа" в областта по навик обвинява държавата, защото не е осигурила помещение за синдиката. Сегашния им офис хлопва врати, общината има свои планове за сградата на "Крайпътна къща". По закон общината няма задължение да ни даде помещение, смята Бисеров.
Ако беше чел последните законови промени, Марио щеше да знае, че вече има. Новата наредба за общинските имоти, която ще се гласува този петък, има изричен текст, с който задължава общинската адмнистрация да предостави помещения на политическите партии и на синдикалните организации. Там си пише, но няма кой да чете.

"Бетон и асфалт постепенно изяждат зеленината в града" е заглавие на регионалната страница. В текста става дума за Харманли, но спокойно може да става дума и за всеки град в България.

"Елитни футболисти почват на "Колодрума" е водещото на спортната страница в броя. Бившият треньор на "Хасково" Стамен Белчев поема "Свиленград". Преговаряме с 3-4-ма играчи, но нека финализираме преговорите и тогава ще ги оповестим, увърта Белчев.

"Общините да премахнат разрешителните режими" е озаглавено голямо интервю с министъра на държавната администрация Николай Василев. "Постепенно започнахме да опровергаваме стереотипа, че администрацията задължително е тромава, непрозрачна и безотговорна", четем думите на министъра и се чудим за администрацията в коя държава става въпрос.
Аке не искате да се ядосвате рано сутринта, просто не го четете това интервю. Няма да загубите кой знае какво.

"Поети в пещерата Утроба", съобщава изданието на 16 страница. 56 от 5 града участвали в литературен събор "Словоприношения". Такава пещера със сигурност има. С поетите обаче работата е съмнителна.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини