От х:

Днес в x:

15 °C

Аналитичен преглед на печата – 25 юни

"434 без диплом за средно", съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". 337 са двойките на матурите, има пропуснали изпитите и такива, които заради поправителни не са били допуснати, обобщава кампанията шефът на инспектората Иван Панайотов.

"Гърци ни жънат с 1/3 по-евтино" е озаглавен водещият материал на първа страница. Добра новинарска находка. Комшиите работят с 5 лева по-малко на декар заради държавната субсидия за дизела, който при тях струва 70 евроцента, четем в материала.

"Синдикатите са за по-скъп ток" е друг акцент от първа страница. Става дума за синдикалните организации в EVN, които вчера изпратиха отворено писмо до медиите. Темата е предмет и на коментара в броя.

"Битият от съученици Николай: ДПС да защити моите права и свободи", информира още от първа вестникът. Единадесетокласникът от оздравителната гимназия в Минерални бани вчера се срещнал с областния лидер на ДПС Мехмед Атаман, на срещата те "обсъдили неприятния инцидент". Интересно как са го обсъждали без преводач предвид съмнителните възможности на Мехмед Атаман да се справя с българския език. За сметка на това е заместник областен управител. Или по-точно именно заради това. Също така е интересно кой е подвел момчето да отиде на подобна среща, която напомня много гадни сходни ситуации от далечното минало на България.
Впрочем и на много съвременни.

"10 месеца решетки за 2 утрепани прасета" е акцентът от криминалната страница в броя. Димо Деянов получи ефективна присъда, защото задигнал две прасета от Гарваново. По време на акцията той бил толкова наквасен, че уплашил дори кучето пазач, пише авторът Делян Аврамов с присъщото си чувство за хумор. Дори да не е съвсем вярно, звучи житейски правдиво.

"Общината продава къща на държавата", акцентира от четвърта страница изданието. "Къщата" е огромната сграда на областната администрация. Определената цена е 5 372 000 лв. Бълха я ухапала държавата.

"Борци срещу корупцията", гласи надписът на снимката в редовната рубрика на "Новинар юг" – "Другият ъгъл". На снимката се кипрят бившият шеф на ОДП Хасково Иван Петров и червеният Радан Чолаков. Впрочем Чолаков е в гръб и може да бъде разпознат единствено по часовника. Мястото е фоайето пред залата, в която бе изнесената приемна на парламентарната комисия за борба с корупцията.
Подтекстът всеки да си го търси сам.

"Кметът Шишков закръгля днес 80 във Великан" е озаглавена водещата дописка на 12 страница. Един от най-успешните градоначалници на Димитровград Христо Шишков днес празнува кръгла годишнина, допълва изданието.

"5. 78 по математика в Свиленград, 2. 77 в Маджарово", обобщава над главата си и днешният брой на "Хасковска Марица" резултатите от матурите. Езиковата и Математическата в Хасково с най-много първи места, сочи статистиката на министерството.

"Баба колабира в жегата, душно и днес" е водещото заглавие на първа. Седемдесет и девет годишна жена от Димитровград била откарана откарана в болница, където състоянието й било стабилизирано, уточнява вестникът и допълва, че жегите продължават и днес.

"Димитровград с басейн след ремонтен щурм" е друг акцент от страницата. Единственият басейн в града ще заработи за следващия уикенд, обещават от кметската администрация.

"Марио иска имот от държавата" е акцент от трета страница. Босът на "Подкрепа" в областта по навик обвинява държавата, защото не е осигурила помещение за синдиката. Сегашния им офис хлопва врати, общината има свои планове за сградата на "Крайпътна къща". По закон общината няма задължение да ни даде помещение, смята Бисеров.
Ако беше чел последните законови промени, Марио щеше да знае, че вече има. Новата наредба за общинските имоти, която ще се гласува този петък, има изричен текст, с който задължава общинската адмнистрация да предостави помещения на политическите партии и на синдикалните организации. Там си пише, но няма кой да чете.

"Бетон и асфалт постепенно изяждат зеленината в града" е заглавие на регионалната страница. В текста става дума за Харманли, но спокойно може да става дума и за всеки град в България.

"Елитни футболисти почват на "Колодрума" е водещото на спортната страница в броя. Бившият треньор на "Хасково" Стамен Белчев поема "Свиленград". Преговаряме с 3-4-ма играчи, но нека финализираме преговорите и тогава ще ги оповестим, увърта Белчев.

"Общините да премахнат разрешителните режими" е озаглавено голямо интервю с министъра на държавната администрация Николай Василев. "Постепенно започнахме да опровергаваме стереотипа, че администрацията задължително е тромава, непрозрачна и безотговорна", четем думите на министъра и се чудим за администрацията в коя държава става въпрос.
Аке не искате да се ядосвате рано сутринта, просто не го четете това интервю. Няма да загубите кой знае какво.

"Поети в пещерата Утроба", съобщава изданието на 16 страница. 56 от 5 града участвали в литературен събор "Словоприношения". Такава пещера със сигурност има. С поетите обаче работата е съмнителна.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини