От х:

Днес в x:

Манганът във водата много над нормата, пием и амоняк

Количеството манган в питейната вода многократно превишава допустимите норми, показват отново последните изследвания. Данните са от доклад на шефа на ВиК Хасково Атанас Бързев. Отклонения имало и при показателите амоняк, мътност и др.

Водният началник изнесе данните на среща дискусия днес в Хасково, на която присъства и заместник министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски. Срещата бе открита от областния управител Райна Йовчева, която заедно с МРРБ, "ВиК" Хасково ЕООД и РИОКОЗ, бе сред инициаторите за нейното провеждане.

Михалевски обяви, че е в ход правителствена програма за 4 пречиствателни станции в областта и заяви, че няма да има никакво забавяне при изграждането им.

До втората половина на 2009 г. трябва да е готова пречиствателната станция на яз. "Тракиец", за която са предвидени 12 млн. лв. Още толкова са отделени и за направата на 17-километров водопровод. Другия обект е пречиствателната станция за питейни води в Харманли, която до края на годината ще бъде въведена в експлоатация. Средствата за дофинансирането й в размер на 1 800 000 лв. са осигурени.

15 млн. лв. са отделени и за пречиствателни станции в Симеоновград и Свиленград, където тепърва трябва да се определят площадки и да се разработят идейни проекти.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини