От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 17 юни

"Почна се: След крайслера горя и ауди" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Леко озадачаващо е това "почна се", след като палежите на коли не са преставали. Темата е разработена на криминалната страница. Луксозното возило на Емил Велев от Димитровград лумнало пред очите му.

"10 пъти по-малко ученици без изпит" е заглавието на водещия материал на първа страница. Комисията към инспектората е одобрила по новия списък с диагнозите едва 7 болни кандидат-средношколци. Преди две години без изпит са били записани 200 ученици, допълва изданието.

"Оценките от матурите ясни днес" е друг акцент по образователната тема от първа страница.

"Бутат незаконни навеси на ресторант "Кенана", информира още вестникът.

"Почват 33 курса по коран за деца", съобщава изданието на втората си страница. Курсовете стартират от 7 юли. В Хасково това лято няма да има неделно училище в християнските храмове, прави неприятна, но уместна аналогия "Новинар юг".

"Оздравителната гимназия в Баните остава, засега", съобщава още вестникът. Школото ще функционира докато изкласят вече приетите деца със здравни проблеми, след това става общообразователно. Предстоят обаче съкращения заради намаляването на броя на учениците, допълва изданието.

"Брястово с канал и канализация" е акцент от четвърта страница. Предложението на кмета Илиян Петров е внесено от Станко Янков от "Коалиция за Минерални бани", а ОбС го е одобрил. Явно в Баните здравите сили набират инерция.

"Рехабилитаторката Елена затъмни пайнерката Валя", акцентира на 12 страница "Новинар юг". Изданието някак си успява да съвмести звездите на Пайнер с поп легендата Елтън Джон на една и съща страница. Сър Елтън бил изоставен от мъжката си половинка Дейвид Фърниш. Естествено, темата за родния фолк е по-горе от Елтън Джон на страницата.

"Бутнаха незаконни навеси на ресторант "Кенана", анонсира над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цяла страница. Там четем още, че предстои реконструкция на изкуственото езеро в парка. Неприятната новина е, че още не е ясно каква ще е съдбата на лятното кино. Вероятно като на зимното.

"Нов софтуер, пак опашки за тока", информира водещият материал на първа страница. Половината каси на Енергото вчера бяха затворени, допълва изданието. Нетърпеливи пенсионери обаче окупирали гишетата, бързайки да си дадат левчетата.
Хора без работа. Само да видят някъде опашка и бързат да се наредят.

Снимка-находка е публикувана на първа страница в броя. Фотографът Тихомир Петков е успял да улови красива дъга над Хасково след дъжда в неделя.

"Купуваме илачи с подпис срещу нелоялната конкуренция" е акцент от втора страница. Повод за материала е стартиралата подписка на съюза на фармацевтите срещу готвените промени в закона, които позволяват на хора без професионално образование да отварят аптеки.

"Позитано" не праща министри в Хасково, съобщава още изданието. Става дума за планирана за петък, събота и неделя инвазия на властта сред беззащитното население, за да им обяснява лъскавото бъдеще до края на мандата.
В Хасково нямало да идват. Най-сетне една добра новина.

"Липса на заповед разтуря събрание на ВиК", информира още вестникът. Става дума за водното дружество в Димитровград, чийто управител Красимир Герджиков влезе в лют спор с общината, която обаче е съсобственик във фирмата. За насроченото събрание не дошъл представителят на държавата и събранието пропаднало. От текста научаваме, че въпросният представител на държавата е Ивана Пехливанова, която преди няколко години бе само представител на висшия съвет на БСП.
В интерес на истината Ивана Пехливанова трудно би представлявала дори себе си, та какво остава за държавата. Пълен батак.

Тези и още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини