От х:

Днес в x:

16 °C

Преглед на печата – 17 юни

"Почна се: След крайслера горя и ауди" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Леко озадачаващо е това "почна се", след като палежите на коли не са преставали. Темата е разработена на криминалната страница. Луксозното возило на Емил Велев от Димитровград лумнало пред очите му.

"10 пъти по-малко ученици без изпит" е заглавието на водещия материал на първа страница. Комисията към инспектората е одобрила по новия списък с диагнозите едва 7 болни кандидат-средношколци. Преди две години без изпит са били записани 200 ученици, допълва изданието.

"Оценките от матурите ясни днес" е друг акцент по образователната тема от първа страница.

"Бутат незаконни навеси на ресторант "Кенана", информира още вестникът.

"Почват 33 курса по коран за деца", съобщава изданието на втората си страница. Курсовете стартират от 7 юли. В Хасково това лято няма да има неделно училище в християнските храмове, прави неприятна, но уместна аналогия "Новинар юг".

"Оздравителната гимназия в Баните остава, засега", съобщава още вестникът. Школото ще функционира докато изкласят вече приетите деца със здравни проблеми, след това става общообразователно. Предстоят обаче съкращения заради намаляването на броя на учениците, допълва изданието.

"Брястово с канал и канализация" е акцент от четвърта страница. Предложението на кмета Илиян Петров е внесено от Станко Янков от "Коалиция за Минерални бани", а ОбС го е одобрил. Явно в Баните здравите сили набират инерция.

"Рехабилитаторката Елена затъмни пайнерката Валя", акцентира на 12 страница "Новинар юг". Изданието някак си успява да съвмести звездите на Пайнер с поп легендата Елтън Джон на една и съща страница. Сър Елтън бил изоставен от мъжката си половинка Дейвид Фърниш. Естествено, темата за родния фолк е по-горе от Елтън Джон на страницата.

"Бутнаха незаконни навеси на ресторант "Кенана", анонсира над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цяла страница. Там четем още, че предстои реконструкция на изкуственото езеро в парка. Неприятната новина е, че още не е ясно каква ще е съдбата на лятното кино. Вероятно като на зимното.

"Нов софтуер, пак опашки за тока", информира водещият материал на първа страница. Половината каси на Енергото вчера бяха затворени, допълва изданието. Нетърпеливи пенсионери обаче окупирали гишетата, бързайки да си дадат левчетата.
Хора без работа. Само да видят някъде опашка и бързат да се наредят.

Снимка-находка е публикувана на първа страница в броя. Фотографът Тихомир Петков е успял да улови красива дъга над Хасково след дъжда в неделя.

"Купуваме илачи с подпис срещу нелоялната конкуренция" е акцент от втора страница. Повод за материала е стартиралата подписка на съюза на фармацевтите срещу готвените промени в закона, които позволяват на хора без професионално образование да отварят аптеки.

"Позитано" не праща министри в Хасково, съобщава още изданието. Става дума за планирана за петък, събота и неделя инвазия на властта сред беззащитното население, за да им обяснява лъскавото бъдеще до края на мандата.
В Хасково нямало да идват. Най-сетне една добра новина.

"Липса на заповед разтуря събрание на ВиК", информира още вестникът. Става дума за водното дружество в Димитровград, чийто управител Красимир Герджиков влезе в лют спор с общината, която обаче е съсобственик във фирмата. За насроченото събрание не дошъл представителят на държавата и събранието пропаднало. От текста научаваме, че въпросният представител на държавата е Ивана Пехливанова, която преди няколко години бе само представител на висшия съвет на БСП.
В интерес на истината Ивана Пехливанова трудно би представлявала дори себе си, та какво остава за държавата. Пълен батак.

Тези и още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини