От х:

Днес в x:

13 °C

Преглед на печата – 17 юни

"Почна се: След крайслера горя и ауди" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Леко озадачаващо е това "почна се", след като палежите на коли не са преставали. Темата е разработена на криминалната страница. Луксозното возило на Емил Велев от Димитровград лумнало пред очите му.

"10 пъти по-малко ученици без изпит" е заглавието на водещия материал на първа страница. Комисията към инспектората е одобрила по новия списък с диагнозите едва 7 болни кандидат-средношколци. Преди две години без изпит са били записани 200 ученици, допълва изданието.

"Оценките от матурите ясни днес" е друг акцент по образователната тема от първа страница.

"Бутат незаконни навеси на ресторант "Кенана", информира още вестникът.

"Почват 33 курса по коран за деца", съобщава изданието на втората си страница. Курсовете стартират от 7 юли. В Хасково това лято няма да има неделно училище в християнските храмове, прави неприятна, но уместна аналогия "Новинар юг".

"Оздравителната гимназия в Баните остава, засега", съобщава още вестникът. Школото ще функционира докато изкласят вече приетите деца със здравни проблеми, след това става общообразователно. Предстоят обаче съкращения заради намаляването на броя на учениците, допълва изданието.

"Брястово с канал и канализация" е акцент от четвърта страница. Предложението на кмета Илиян Петров е внесено от Станко Янков от "Коалиция за Минерални бани", а ОбС го е одобрил. Явно в Баните здравите сили набират инерция.

"Рехабилитаторката Елена затъмни пайнерката Валя", акцентира на 12 страница "Новинар юг". Изданието някак си успява да съвмести звездите на Пайнер с поп легендата Елтън Джон на една и съща страница. Сър Елтън бил изоставен от мъжката си половинка Дейвид Фърниш. Естествено, темата за родния фолк е по-горе от Елтън Джон на страницата.

"Бутнаха незаконни навеси на ресторант "Кенана", анонсира над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цяла страница. Там четем още, че предстои реконструкция на изкуственото езеро в парка. Неприятната новина е, че още не е ясно каква ще е съдбата на лятното кино. Вероятно като на зимното.

"Нов софтуер, пак опашки за тока", информира водещият материал на първа страница. Половината каси на Енергото вчера бяха затворени, допълва изданието. Нетърпеливи пенсионери обаче окупирали гишетата, бързайки да си дадат левчетата.
Хора без работа. Само да видят някъде опашка и бързат да се наредят.

Снимка-находка е публикувана на първа страница в броя. Фотографът Тихомир Петков е успял да улови красива дъга над Хасково след дъжда в неделя.

"Купуваме илачи с подпис срещу нелоялната конкуренция" е акцент от втора страница. Повод за материала е стартиралата подписка на съюза на фармацевтите срещу готвените промени в закона, които позволяват на хора без професионално образование да отварят аптеки.

"Позитано" не праща министри в Хасково, съобщава още изданието. Става дума за планирана за петък, събота и неделя инвазия на властта сред беззащитното население, за да им обяснява лъскавото бъдеще до края на мандата.
В Хасково нямало да идват. Най-сетне една добра новина.

"Липса на заповед разтуря събрание на ВиК", информира още вестникът. Става дума за водното дружество в Димитровград, чийто управител Красимир Герджиков влезе в лют спор с общината, която обаче е съсобственик във фирмата. За насроченото събрание не дошъл представителят на държавата и събранието пропаднало. От текста научаваме, че въпросният представител на държавата е Ивана Пехливанова, която преди няколко години бе само представител на висшия съвет на БСП.
В интерес на истината Ивана Пехливанова трудно би представлявала дори себе си, та какво остава за държавата. Пълен батак.

Тези и още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини