От х:

Днес в x:

480 лв. годишно за паркинг в кварталите

Годишна такса от 480 лева с ДДС, или по 40 лева на месец, ще плащат собствениците на автомобили, които искат да поставят паркинг-скоби на местата си пред блока в кварталите на Хасково. Това се предлага в извънредна докладна записка, която ще разгледа общинския съвет на предстоящото си заседание. Докладната е внесена по повод публикация в Haskovo.net миналата седмица за незаконни скоби, поставени на паркинга пред блок 17 в квартал "Орфей". Тогава заместник кметът Кирил Керанов разпореди проверка, която показа, че собствениците на скобите не са платили дължимата такса в общината.

Общинска наредба определя такса от 1000 лева годишно за поставяне на паркинг скоби в центъра на Хасково. Няколко души вече са се възползвали и са платили за запазено място пред блока си. Размерът й обаче е прекалено голям за кварталите на Хасково, смята Керанов. Затова той е предложил сумата да бъде 40 лева на месец. Приблизително толкова струва и гараж под наем в "Орфей", но трудно се намират свободни.

Главоломното увеличение на автомобилите в Хасково отдавна е задръстило центъра на града. Това вече се усеща и в кварталите, където хората са намерили изход да си запазят място за паркиране със скоби. Ако ОбС одобри предложението на общинската администрация, това вече ще им струва по 480 лева годишно.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини