От х:

Днес в x:

99 зрелостници аут от матурите

99 дванадесетокласници от областта, подали молби за полагане на зрелостен изпит, не са допуснати до участие в матурите, съобщи тази сутрин шефът на инспектората по образование в Хасково Иван Панайотов. Това са ученици, които са имали поправителни изпити и не са ги взели, уточни той. Сред отпадналите за матурите има и няколко от областния град – от селскостопанската гимназия, от школото по транспорт и по дървообработване и строителство. Тези ученици ще трябва да се явят на следващата сесия през септември, но няма да могат да кандидатстват във висши учебни заведения тази година.

Иван Панайотов присъства тази сутрин при отварянето на пакетите с изпитните тестове в хасковската езикова гимназия. Точно в 8.00 ч. по радиото бе съобщен номерът на теста, който ще решават матурантите. Номер две, синьо, е късметът на първия випуск, който се явява на задължителните изпити. В книжката с тестовете са дадени три варианта – в червено, синьо и жълто. Това са точно цветовете на управляващата тройна коалиция, чуха се коментари срлед присъстващите в учителската стая на Езиковата.

Още не е ясно колко от допуснатите до матури 2297 зрелостници са се явили днес в школата. В Езиковата бяха пристигнали всички.

Очаквайте подробности за първите задължителни матури в региона по-късно през деня.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини