От х:

Днес в x:

Близо половина 14-годишни пият, всяко трето дете пуши

42.28% от момчетата на възраст до 14 години са опитвали вече алкохол, показват резултатите от анкета на КНСБ, които бяха огласени от председателя на синдиката д-р Желязко Христов на проведената днес кръгла маса "Любовта към децата – отговорност на всички" в Минерални бани. При 14-годишните момичета този процент е наполовина – 21.28%.

Експертите на синдиката са анкетирали 369 момчета и 341 момичета от страната. Те са отговорили анонимно на многобройни въпроси. Най-шокиращите данни обаче са за алкохола и цигарите. Според проучването близо една трета или 27.91 на сто от момчетата пушат, при момичетата този процент е 14.84%.

Цели 13.91% от 14-годишните момчета са признали, че вече са правили секс. Броят на момичетата е с малко по-нисък – 10.72 на сто от анкетираните.

Анкетата обхваща и деца до 18-годишна възраст. Резултатите показват, че в тази възрастова група момчетата пушачи вече са цели 64.44%.

Интересни резултати показва анкетата по въпроса за напрегнатостта при 14-годишните. 8% от момчетата са признали, че живеят под стрес, при момичетата процентът е 10.

На кръглата маса в Минерални бани бе прожектиран и документалния филм "Умирай лесно", който разказва за агресията при децата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини