От х:

Днес в x:

13 °C

ОбС Хасково: Иванов срещу Иванов

Едно и също изказване на опозиционния общински съветник от ГЕРБ Антон Иванов прозвуча два пъти на днешната сесия на ОбС в Хасково. Първият път залата чу оригинала, а при повторението – записа на гласа му.

Поводът – предложението за публичния регистър на общинските имоти. Причината – гневна реакция на друг Иванов – градоначалникът.

Кметът взе думата след оригиналното изказване на съименика си и го обвини в популизъм. Инициатори на сделки с общински имоти били в повечето случаи самите купувачи. Така било досега. Това е лошо, според изказалия се съветник, обясни кметът. А целта на предложението е общинските имоти да се качат на сайта на общината, защото все някой може да прояви интерес да купи даден парцел. С други думи – да инициира нова сделка. Как в единия случай това е лошо, а във втория – добро, ядоса се Георги Иванов.

Аз не съм казвал, че първото е лошо, взе думата за реплика Антон Иванов. Казах, че поражда съмнения, че от една сделка интерес е имал купувачът, а не обществото. И се обръщайте към мен по име, а не изобщо към някой си, обвини в лошо възпитание опонента си Антон Иванов.

Още не седнал на мястото си в залата, скочи Георги Иванов. Магдалена, пусни записа да видим кой какво е казал, обърна се той към Магдалена Петрова, която води протоколите от сесиите на ОбС.

За всеобща изненада от високоговорителите прозвуча писналият на всички глас на вездесъщият Емил Георгиев. Грешка, не е това!

След кратко суетене точното място на записа бе локализирано и всички чуха отново Антон Иванов, а той слушаше себе си.

Най-много се забавляваше на ситуацията Себахтин Исмаил от ДПС. Той пък бе депозирал при председателя нов списък на съветниците от ДПС. При поименното гласуване да се питат по този ред на имената, била идеята на списъчето.
ДПС е демократична партия, не може все едни и същи да са първи, а други – непрекъсното осми или девети, обясни в кафенето Исмаил. Списъкът не е последен, предупреди той.

Полъхът на демокрация в ДПС предизвика известно объркване при гласуването. Анюта Лозева от Атака за малко да гласува с тяхната група. Председателят Делян Делчев не повярва на ушите си и я попита отново как гласува. В самото ДПС също имаше объркване при гласуването, вместо досегашното желязно единство. Така е – първите стъпки на демокрацията винаги са объркващи.

Сесията бе претупана за час и четвърт. Себахтин Исмаил хукна към автогарата да поведе справедливия протест на превозавачите срещу скъпата нафта, а останалите общинари се пръснаха по околните кафенета, слънчевото време неистово зове за поне една бира.

Залата на ОбС има два изхода. Единият Иванов излезе през едната, вторият – през другата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини