От х:

Днес в x:

ОбС Хасково: Иванов срещу Иванов

Едно и също изказване на опозиционния общински съветник от ГЕРБ Антон Иванов прозвуча два пъти на днешната сесия на ОбС в Хасково. Първият път залата чу оригинала, а при повторението – записа на гласа му.

Поводът – предложението за публичния регистър на общинските имоти. Причината – гневна реакция на друг Иванов – градоначалникът.

Кметът взе думата след оригиналното изказване на съименика си и го обвини в популизъм. Инициатори на сделки с общински имоти били в повечето случаи самите купувачи. Така било досега. Това е лошо, според изказалия се съветник, обясни кметът. А целта на предложението е общинските имоти да се качат на сайта на общината, защото все някой може да прояви интерес да купи даден парцел. С други думи – да инициира нова сделка. Как в единия случай това е лошо, а във втория – добро, ядоса се Георги Иванов.

Аз не съм казвал, че първото е лошо, взе думата за реплика Антон Иванов. Казах, че поражда съмнения, че от една сделка интерес е имал купувачът, а не обществото. И се обръщайте към мен по име, а не изобщо към някой си, обвини в лошо възпитание опонента си Антон Иванов.

Още не седнал на мястото си в залата, скочи Георги Иванов. Магдалена, пусни записа да видим кой какво е казал, обърна се той към Магдалена Петрова, която води протоколите от сесиите на ОбС.

За всеобща изненада от високоговорителите прозвуча писналият на всички глас на вездесъщият Емил Георгиев. Грешка, не е това!

След кратко суетене точното място на записа бе локализирано и всички чуха отново Антон Иванов, а той слушаше себе си.

Най-много се забавляваше на ситуацията Себахтин Исмаил от ДПС. Той пък бе депозирал при председателя нов списък на съветниците от ДПС. При поименното гласуване да се питат по този ред на имената, била идеята на списъчето.
ДПС е демократична партия, не може все едни и същи да са първи, а други – непрекъсното осми или девети, обясни в кафенето Исмаил. Списъкът не е последен, предупреди той.

Полъхът на демокрация в ДПС предизвика известно объркване при гласуването. Анюта Лозева от Атака за малко да гласува с тяхната група. Председателят Делян Делчев не повярва на ушите си и я попита отново как гласува. В самото ДПС също имаше объркване при гласуването, вместо досегашното желязно единство. Така е – първите стъпки на демокрацията винаги са объркващи.

Сесията бе претупана за час и четвърт. Себахтин Исмаил хукна към автогарата да поведе справедливия протест на превозавачите срещу скъпата нафта, а останалите общинари се пръснаха по околните кафенета, слънчевото време неистово зове за поне една бира.

Залата на ОбС има два изхода. Единият Иванов излезе през едната, вторият – през другата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини