От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 21 Май 2008 г.

"Мачорски и Живаков се млатят за 17 %" е водещото заглавие в броя на "Новинар юг" днес. Аптекарските босове Делчо Живаков и Пламен Мачорски от аптечните вериги "Живакова" и "Гален" се биха до кръв вчера пред фармацията до общинската администрация. Мачорски е със счупена ръка.

"32-годишен се отрови с гъби", инфирмира от първа страница вестникът. Свилен Йовчев ги събирал край Гугутка, Ивайловградско.

"Паисий ще учи предприемачи", съобщава още изданието от първата си страница. В хасковското училище от следващата учебна година вече ще има професионална паралелка по "Бизнес и предприемачество".

"Инфлацията прави аутобана златен" е водещото заглавие на втора страница. В материала се описва вчерашната инспекция на премиера Сергей Станишев. До 2010 година 117 километра от магистралата ще бъдат завършени, тепърва ще се търсят пари, признава премиерът.

Сагата с магистралата е обект на подигравка в карикатурата на броя. "Кой е най-дългият мост в света? За най-дългия не знам, но най-скъпият е харманлийският на Марица", гласи текстът. Разсъжденията в тази посока са продължени и в коментара на 7 страница "Магистрални проститутки" от Делян Аврамов. Може ли да има магистрални проститутки, след като още няма магистрала, пита авторът. Можело.

"Коалиция "Митници" брани безмитните" е акцент от втора страница. Иван Костов, Румен Овчаров, Милен Велчев и Волен Сидеров бяха като един в бюджетната комисия в парламента срещу законопроекта на Министерския съвет за спиране на тази дейност на границата, цитира изданието лидерката на ЕНП Мария Капон.

"Стефан Данаилов награди шефката на читалище "Яворов" е друго заглавие от страницата. Председателката на хасковското читалище Росица Димова получи наградата си от министъра на културата на церемония по случай 24 май в столицата.

"Абитуриентката Цвети приета на 5 места в UK", е водещото заглавие на 12 страница. Цветелина Миладинова от хасковската езикова гимназия засега се е ориентирала към колежа в Саутхемптън.

"Бомба взриви вилата на харманлийски полицай", открива днешния си брой "Хасковска Марица". Това е четвърто поред покушение срещу Латю Латев, ровят за тъмни афери около униформения, допълва изданието

Резилът с мелето на двамата аптекарски босове вчера присъства на първата страница и на "Хасковска Марица", придружен със снимки от инцидента.

"Хасково с ново елзахранване", информира вестникът от втора страница. Над 650 хиляди лева инвестира EVN във външни елмрежи на обществени сгради и фирми.

"Ягоди и череши поевтиняха двойно", забелязали репортерите на "Хасковска Марица". Кило ягоди вече струват по 1. 80 лв., а цената на черешите се е сринала до 1. 50 лв.

"Резнаха незаконна ВиК връзка на "Ангелов и син", е акцентът на трета страница. Водната полиция отрязала фирмата за неплатена глоба за крадена вода. Сумата е 1805 лв.

Темата за магистралата е разработена на цяла страница със заглавие "15 г. строим "Марица", 7 г. не стигат за 392 м. мост".

"Конкурент" отново в Хасково", съобщава изданието на 16 страница. Групата планира да изнесе концерт за 24 май в КДК.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини