От х:

Днес в x:

3 °C

Преглед на печата – 20 май

"Държавата троши 150 бона за нищо", обявява над главата си днешният брой на "Новинар юг". "Нищото" е бившето училище във Филипово, което се преустройва в дом за временно настаняване на останали без жилища. В сградата няма дори чешма и тоалетна, допълва изданието.

"Матурата – без право на грип" е водещата новина на първа страница. Интересен поглед върху дебюта на зрелостните изпити предлага вестникът. МОН обявявява само една дата за изпита по български. Ако някой се разболее и не се яви, няма да може да кандидатства тази година, следващата възможност да се яви на препитването е през септември, обяснява изданието.

"Пипваш хепатит В, бъркаш се 3 бона" е акцент от втора страница. От април здравната каса спря да приема протоколите на лечебните заведения за скъпоструващото лечение, парите й за тази диагноза свършили.

"Спешното заредено със змийски серуми", информира още вестникът, но допълва, че няма нито един случай на ухапан в Хасково за тази година.

"Делото "Куйович" още навехнато, отлагат го", съобщава от криминалната си страница "Новинар юг". Насроченото за 26 май съдебно заседание срещу скандалния сърбин е отложено за 4 юни.

"Гранични служители саботират единния фиш", цитира вестникът бившия шеф на Гранична полиция Иван Григоров. Той обяснява, че служителите на границата са бесни, защото губят джобните си пари, които са от 150 до 500 евро на ден.

"Човек става интелигентен въпреки образованието, което получава" цитира вестникът заместник министъра на културата Надежда Захариева в рубриката си "Тъй рече". В изцепката й има голяма доза истина, въпреки че е вярно и обратното - човек може да е отчайващо неинтелигентен, въпреки че е заместник министър на културата.

"Уикеда" забива пред 400 абитуриенти на "България", съобщава вестникът от 12 страница. Събитието ще е на 24 май на димитровградския площад.

"Яна Колева стана журналист на 2007-а", информира още изданието на същата страница. Социалната репортерка на "Новинар юг" получи признанието на Българската асоциация на регионалните медии.

"Ровят бардаци с полиция и данъчни" открива днешния си брой "Хасковска Марица". В свиленградското данъчно нито една от жриците на любовта не се е обявила като "компаньонка". Погват ги.

"Школата с 24-часова охрана заради абитуриентски изстъпления" е водещото заглавие на първа страница. Алкохолни запои, автородео и лепене на ключалки готвят зрелостниците на прощаване.

"Губим пари или клиенти", цитира вестникът превозвачите, които негодуват срещу високите цени на дизела. Такситата возят на тарифи, формирани на 1- 58 лв. за литър нафта, гласи подзаглавието на материала.

"Учителка взе национален приз", информира още изданието. Дългогодишната тополовградска педагожка Димитрина Радева бе обявена за "Учител на годината" в София.

"Шофьор без книжка нацели дърво", "Пак отложиха делото срещу Роко", "10 000 лева глоба за огън в резерват" са някои от останалите акценти в броя на "Хасковска Марица" днес.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини