От х:

Днес в x:

23 °C

Преглед на печата – 20 май

"Държавата троши 150 бона за нищо", обявява над главата си днешният брой на "Новинар юг". "Нищото" е бившето училище във Филипово, което се преустройва в дом за временно настаняване на останали без жилища. В сградата няма дори чешма и тоалетна, допълва изданието.

"Матурата – без право на грип" е водещата новина на първа страница. Интересен поглед върху дебюта на зрелостните изпити предлага вестникът. МОН обявявява само една дата за изпита по български. Ако някой се разболее и не се яви, няма да може да кандидатства тази година, следващата възможност да се яви на препитването е през септември, обяснява изданието.

"Пипваш хепатит В, бъркаш се 3 бона" е акцент от втора страница. От април здравната каса спря да приема протоколите на лечебните заведения за скъпоструващото лечение, парите й за тази диагноза свършили.

"Спешното заредено със змийски серуми", информира още вестникът, но допълва, че няма нито един случай на ухапан в Хасково за тази година.

"Делото "Куйович" още навехнато, отлагат го", съобщава от криминалната си страница "Новинар юг". Насроченото за 26 май съдебно заседание срещу скандалния сърбин е отложено за 4 юни.

"Гранични служители саботират единния фиш", цитира вестникът бившия шеф на Гранична полиция Иван Григоров. Той обяснява, че служителите на границата са бесни, защото губят джобните си пари, които са от 150 до 500 евро на ден.

"Човек става интелигентен въпреки образованието, което получава" цитира вестникът заместник министъра на културата Надежда Захариева в рубриката си "Тъй рече". В изцепката й има голяма доза истина, въпреки че е вярно и обратното - човек може да е отчайващо неинтелигентен, въпреки че е заместник министър на културата.

"Уикеда" забива пред 400 абитуриенти на "България", съобщава вестникът от 12 страница. Събитието ще е на 24 май на димитровградския площад.

"Яна Колева стана журналист на 2007-а", информира още изданието на същата страница. Социалната репортерка на "Новинар юг" получи признанието на Българската асоциация на регионалните медии.

"Ровят бардаци с полиция и данъчни" открива днешния си брой "Хасковска Марица". В свиленградското данъчно нито една от жриците на любовта не се е обявила като "компаньонка". Погват ги.

"Школата с 24-часова охрана заради абитуриентски изстъпления" е водещото заглавие на първа страница. Алкохолни запои, автородео и лепене на ключалки готвят зрелостниците на прощаване.

"Губим пари или клиенти", цитира вестникът превозвачите, които негодуват срещу високите цени на дизела. Такситата возят на тарифи, формирани на 1- 58 лв. за литър нафта, гласи подзаглавието на материала.

"Учителка взе национален приз", информира още изданието. Дългогодишната тополовградска педагожка Димитрина Радева бе обявена за "Учител на годината" в София.

"Шофьор без книжка нацели дърво", "Пак отложиха делото срещу Роко", "10 000 лева глоба за огън в резерват" са някои от останалите акценти в броя на "Хасковска Марица" днес.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини