От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 20 май

"Държавата троши 150 бона за нищо", обявява над главата си днешният брой на "Новинар юг". "Нищото" е бившето училище във Филипово, което се преустройва в дом за временно настаняване на останали без жилища. В сградата няма дори чешма и тоалетна, допълва изданието.

"Матурата – без право на грип" е водещата новина на първа страница. Интересен поглед върху дебюта на зрелостните изпити предлага вестникът. МОН обявявява само една дата за изпита по български. Ако някой се разболее и не се яви, няма да може да кандидатства тази година, следващата възможност да се яви на препитването е през септември, обяснява изданието.

"Пипваш хепатит В, бъркаш се 3 бона" е акцент от втора страница. От април здравната каса спря да приема протоколите на лечебните заведения за скъпоструващото лечение, парите й за тази диагноза свършили.

"Спешното заредено със змийски серуми", информира още вестникът, но допълва, че няма нито един случай на ухапан в Хасково за тази година.

"Делото "Куйович" още навехнато, отлагат го", съобщава от криминалната си страница "Новинар юг". Насроченото за 26 май съдебно заседание срещу скандалния сърбин е отложено за 4 юни.

"Гранични служители саботират единния фиш", цитира вестникът бившия шеф на Гранична полиция Иван Григоров. Той обяснява, че служителите на границата са бесни, защото губят джобните си пари, които са от 150 до 500 евро на ден.

"Човек става интелигентен въпреки образованието, което получава" цитира вестникът заместник министъра на културата Надежда Захариева в рубриката си "Тъй рече". В изцепката й има голяма доза истина, въпреки че е вярно и обратното - човек може да е отчайващо неинтелигентен, въпреки че е заместник министър на културата.

"Уикеда" забива пред 400 абитуриенти на "България", съобщава вестникът от 12 страница. Събитието ще е на 24 май на димитровградския площад.

"Яна Колева стана журналист на 2007-а", информира още изданието на същата страница. Социалната репортерка на "Новинар юг" получи признанието на Българската асоциация на регионалните медии.

"Ровят бардаци с полиция и данъчни" открива днешния си брой "Хасковска Марица". В свиленградското данъчно нито една от жриците на любовта не се е обявила като "компаньонка". Погват ги.

"Школата с 24-часова охрана заради абитуриентски изстъпления" е водещото заглавие на първа страница. Алкохолни запои, автородео и лепене на ключалки готвят зрелостниците на прощаване.

"Губим пари или клиенти", цитира вестникът превозвачите, които негодуват срещу високите цени на дизела. Такситата возят на тарифи, формирани на 1- 58 лв. за литър нафта, гласи подзаглавието на материала.

"Учителка взе национален приз", информира още изданието. Дългогодишната тополовградска педагожка Димитрина Радева бе обявена за "Учител на годината" в София.

"Шофьор без книжка нацели дърво", "Пак отложиха делото срещу Роко", "10 000 лева глоба за огън в резерват" са някои от останалите акценти в броя на "Хасковска Марица" днес.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини