От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 10 май

Рекорд: 2572 евро за кв. м. земя в центъра", съобщава над главата си единственият излизащ днес всекидневник в областта "Хасковска Марица". На търг, организиран от областната администрация в Хасково, парцел от 42 кв. м. бе продаден за 211 153 лв. Апетитното парче земя се намира на ул. "Бургас". Досега това е най-високата цена за кв. м. незастроена площ в България, коментират от администрацията на Райна Йовчева.
"1000 абонати със заключени водомери" е водещото заглавие по-долу на първа страница на вестника. Колегите са изчислили, че това прави между 2000 и 3000 души, оставени на сухо, защото едно домакинство включва средно по двама трима души. Принудителната суша е заради неплатени сметки, уточнява изданието.
"Денят на Европа скара пенсионери и празнуващи" пише още вестникът. В дописката четем за вчерашния сканадал между заместник кмета на Хасково Татяна Димитрова и хората от третата възраст, чийто протест на площада съвпадна с тържествата за 9 май. Възрастните хора бяха отпратени да протестират другаде, въпреки че имаха радрешение за протеста си.
"Секретар поема ресори на зам. областни" е единият от акцентите на втора страница на "Хасковска Марица". Поради съкращаване на щата Господин Георгиев и Росен Кузев напускат постовете си, а техните задължения поема главсекът на областната администрация Паскал Арнаудов. След съкращенията губернаторката Райна Йовчева остава с двама заместници – Мехмед Атаман и Велин Балкански, припомня вестникът.
"Ученици извиняват отсъствия с печати менте" е водещото заглавие от трета страница. Набиращият популярност метод бил практикуван масово в Свиленград. Заради измамната практика в училищата принуждават родителите да носят лично медицинските бележки на децата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини