От х:

Днес в x:

Belly dance разтресе читалище "Заря" (видео)

Завърши Третия отворен фестивал-конкурс за ориенталски танци в Хасково. Източната магия превзе сцената и публиката. Клубове от цялата страна участваха с уникалното състезание, екзотичния стил вече бе представен с пълната гама техники - танц с ножове, с воали, със саби, с бастуни. Състезатели от украинския клуб Алиен и Общински танцов състав Одрин взеха участие в няколко възрастови групи.

Организацията бе на ниво, спонсорите също. Състезанието се проведе по правилата на БСТФ, която заедно с читалище "Заря" е основна причина това танцово събитие да се случи. Това е единствения в страната ни фестивал, на който школите, работещи в стил Belly dance могат да се срещнат и да премерят сили. Основния двигател за популяризирането на ориенталски танц и прилагането на правилата на IDO в българския конкурс е нашата съгражданка Милена Налбантова.

Танцьорките в категория професионалистки, Альона Колчанова от Севастопол, Гергана Пейчева от Бургас и Деря Юз от Одрин, съвсем разбираемо направиха най-атрактивното надиграване. Първа стана украинката, а Гергана Пейчева ще бъде българската представителка на световния шампионат в Москва 5-8 май.

Вижте тук изпълнението на Альона Колчанова, победителката на "Източно вълшебство" 2008. Още видео от състезанието ще намерите на vboxbg.net - HaskovoNET
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини