От х:

Днес в x:

11-годишен блудства с 9-годишният си първи братовчед

11-годишно дете е блудствало с 9-годишният си първи братовчед. Децата са от ромски произход. Този фрапиращ случай е разглеждала през изминалата 2007 година местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. За случая, комисията е сезирана от бащата на пострадалото дете, а 11-годишният насилник за първи път попада в полезрението на комисията.

Тревожното е, че от всички 54 деца, с които комисията е работила, 30 са новопроявени. През годинтата комисията е разгледала и двойно повече възпитателни дела, а като цяло се отчита намаление на извършените престъпления от малолетни и непълнолетни. Сред тях има три случая на насилие с нанасяне на средни телесни повреди, един грабеж, 19 кражби, 8 от които взломни.

Комисията е наложила актове и глоби на родителите на две деца. В единият случай санкцията е в размер на 800 лева. Касае се за 16-годишно момче, което извършва предимно кражби, но в тях въвлича и по-малки деца. В единият от случаите той пребива дете, което не му се подчинило. Комисията е преценила, че родителите поощряват това поведение на синът си, който същевременно демонстрира и финансова стабилност.

5 от извършителите на противообществени прояви са момичета, отчита още комисията, която през изминалата година е наложила 65 възпитателни мерки.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини