От х:

Днес в x:

На 24 май отличиха преподаватели и културни дейци в Димитровград

Изображение 1 от 16

    С парад на отличниците и тържество пред сградата на кметството, Димитровград отбеляза празника на славянската писменост и българската просвета и култура. Пак по традиция Общинският представителен хор и Детския духов оркестър поставиха началото на официлната част. Гост на честването бе областният управител Станислав Дечев. Той се обърна с поздрав към димитровградчани, както и кметът Иво Димов и председателят на ОбС Гергана Кръстева.

    "Денят на славянската писменост и българската просвета и култура е най-чистия празник на българската духовност и единение. На 24 май всички сме заедно, защото буквите, словото и просветата ни обединяват", бяха думите на губернаторът Станислав Дечев.

    "24 май е празник, какъвто другите народи нямат. На този ден отдаваме почит и се прекланяме пред великото дело на братята Кирил и Методий, обединяваме се около езика, писменността и знанието", подчерта в словото си Иво Димов.

    Председателят на ОбС Гергана Кръстева заяви: "Какво означава да празнуваме 24 май- това азначава, че сме победили миналото и сме устремени в бъдещето и защото в словото е истината".

    Със стихове, посветени на празника поздравиха множеството на площада учениците Ани Гочева и Димитър Иванов.

    Отличия за принос в образованието получиха преподавателят в ОДЗ "Слънче" Катя  Борисова и учителят от ОУ "Алеко Константинов" Владимира Самарджиева. За принос в областта на културата бяха наградени директорът на Историческия музей Елена Георгиева и секретарят на КДК Анелия Радева.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини