От х:

Днес в x:

Стендъп комедия и импровизационна сцена провокират на 11-ите Театрални празници

    Различна и много богата е програмата за 11-ото издание на Театралните празници в Хасково. Сценичният форум в южния град започва на 31-ви май и ще продължи до 7-ми юни.

    Билетите,които вече са в продажба, за всички представления са на символична цена, тъй като Театралните празници са част от Културния афиш на града и са съфинансирани от общината, обясни с покана към зрителите ресорният заместник-кмет на Хасково Милена Трендафилова.

    Театралните празници започват с хитовото заглавие от афиша на Младежки театър „Николай Бинев“ “Семеен албум“. В пиесата на Малин Кръстев, в която той освен драматург, е и режисьор, участват Герасим Георгиев-Геро, Искра Донова и Владимир Пенев.

    Три съвсем нови форми са включили като реверанс към публиката от ръководството на театър „Иван Димов“, който е главен организатор на сценичния форум, промотира заместник-директорът на Стелиян Николов.

    За първи път хасковлии ще гледан на своя сцена стендъп комедия, която ще представи Keny. Текстът е доста провокативен, но пък провокациите за това-да раздвижват мисълта, така, че Хасково чака Keny на 2-ри юни, четвъртък, от 19 часа на сцената на театъра!

    За първи път публиката не само ще гледа, но и ще може да участва и да е съавтор в пиеса. Това става възможно на 4-ти юни, събота. Тогава гостува професионалната импровизационна трупа на „ХаХаХа ИмПро Театър“. Заедно са актьорите ситуациите и образите в движение ще изграждат и хората от залата.

    На 6-ти юни, в понеделник, за най-романтичните фенове на театъра, но и за най-любопитните към актьорската професия е „Разговор за театъра с дъх на Канела“. В поетичното четене на култовата стихосбирка на Елин Рахнев “Канела“ участват актьорите от хасковската трупа: Иванка Шекерова, Димитър Атанасов, Петър Влайко, Стелиян Николов и Стефан Цирков. Към канелата като каймак на ароматно кафе се включва с китарата си Жоро от група „Остава“. Поканата е за откровен разговор за театъра, за римите, за музиката и за магията между сцената и залата, за момента, в който те сесливат.

    За всеки в този афиш ще има по нещо, програмата на тези театрални празници е подбрана така, че да има и провокация, през откровени комедии за широката публика, до по-интимни представления – с тежки драматургични текстове.“, коментира подбора Стелиян Николов.

    Афишът на театралната седмица е и с детско програма, която ще бъде изнесена на площад „Свобода“, а входът ще е свободен.

    Мая Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини