От х:

Днес в x:

Забавачки се надскачат за Деня на спорта в „Спартак“

    Близо 70 деца от хасковски детски градини се включиха в честванията на Деня на българския спорт, организиран от община Хасково.

    Спортната изява в зала „Спартак“ започна с националния химн и издигане на българското знаме. Като истински българи малчуганите от 11-те забавачки изслушаха „Горда Стара планина“ с ръка на сърце. Подобаващо прозвуча и химнът на Хасково. Официален гост бе кметът Добри Беливанов, който дойде да поздрави децата.

    По-късно началото на събитието обяви треньорът на спортен клуб „Слънце“ Иво Конгалов, който също е част от организацията на днешния празник. Той запозна децата с правилата на играта и надпреварата започна. Разделени на отбори малчуганите трябваше да прескачат препятствия, да се провират през обръчи и да заобикалят конуси. Видимо децата приеха състезанието на сериозно и като професионални състезатели взеха участие в оспорваните щафетни игри. Някои от тях бягаха и скачаха смело, с риск да се контузят, само и само да надбягат противниците си.

    Игрите имат състезателен характер. За класиралите се на първо, второ и трето място са предвидени купи. За всички участници има грамоти и тениски от община Хасково.

    Спортната изява уважи и спортният експерт на общината Дарина Панайотова, която днес има рожден ден.

    В отбелязването на празника са предвидени още редица спортни изяви – баскетбол в зала „Дружба“, бадминтон и хандбал в „Спартак“, лекоатлетически крос и състезание по ориентиране на „Ямача, в зала „Юнак“ пък ще има демонстрации на гимнастически и акробатични съчетания. Празникът ще приключи с демонстрации на техники по джудо в „Спартак“.

    Ива Иванова 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини