От х:

Днес в x:

Даниел Николов триумфира на Държавното първенство по бадминтон

    С шампионска титла при мъжете и още два медала се върнаха хасковските спортисти от Държавното първенство по бадминтон, което се проведе в новата зала "Европа" в София през уикенда.

    Поставеният под номер 2 в основната схема Даниел Николов от БК-Хасково победи номер 1 Иван Русев от ВИАС- София с 21:19 и триумфира при мъжете.

    Освен шампионският медал на Николов, хасковлии завоюваха сребро при двойките мъже. Пейо Бойчинов и Иван Панев останаха на крачка от златото на финала след Алекс Влаар от „Левски“-Люлин и Филип Шишов от СКБ “Стара Загора“.

    При жените Петя Неделчева от клуб Левски-Люлин спечели три златни медала. Тя стана шампионка на сингъл, на двойки жени и на смесени двойки. Така Неделчева вече е състезателката с най-много титли от държавни първенства в историята на българския бадминтон.

    Медал при сингъл жени има и за Хасково. Той е с цвета на бронза и е за Кристина Желева.

    Сестрите Стефани Стоева и Габриела Стоева, които са родом от Хасково, не участваха в първенството.

    Българският национален отбор жени, който стана европейски вицешампион в Казан, ще играе в група "С" на световния отборен шампионат "Убер къп", който ще се проведе в китайския град Куншан от 15 до 22 май. Съперници на българския тим са отборите на Тайланд, Индонезия и Хонконг. 

    Мая Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини