От х:

Днес в x:

Враца кани патриоти за Ботевия поход

Мераклии да минат по пътя на Ботев от цялата страна кани областната администрация на Враца. Чрез Хасковската областна администрация поканата е отправена и за патриотите от южния регион.

Организацията е по повод 70 години от първия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй- Околчица и 140 години от героичния подвиг на Христо Ботев.

Походът е планиран за времето от 27 май до 2 юни, а участниците в него ще следват стъпките на Ботевите четници. Както всяка година и сега, една походна колона ще извърви 120 километровия път на Ботев от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан.

Мащабната проява се провежда под патронажа на Президента на Републиката Росен Плевнелиев, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образование, Министерството на туризма, Българския туристически съюз, СКО“Леденика“ и се финансира от Министерски съвет.

В похода могат да участват ученически групи, туристически дружества, клубове и секции по туризъм без ограничения на броя туристи. Подробности за регламента на похода, за програмата, за реда за записване и участие може да намерите на страницата на Областна администрация Враца: www.vratsa.bg.

Крайният срок за за записване е 9-ти май, уточняват от администрацията на Хасковския областен управител.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини