От х:

Днес в x:

Спряло БМВ се „лъзна“ пред Сеат на Лебеда

    5 капки дъжд и на нашите шофьори пътя им е тесен. Това бе спонтанният коментар на пътниците от кола, заклещена в тапа до Лебеда след поредната катастрофа на все по-прочутото с инцидентите си място. Хасковско БМВ се „лъзнало“ по моста и „случайно“ се озовало на средата на пътя с предимство какъвто се явява бул. България. По него напредвал Сеата на млада хасковлийкао, която при вида на препятствието пробвала да се отклони, но успяла само до предната дясна врата на бавареца. Там сеатът се врязъл с цялата си тежест и скорост и обърнало БМВ-то на 360 градуса, а себе си на 90. Полуечилият се карамбол връхлетял върху фирмен бус и го отхвърлил върху пешеходна пътека. Най-пострадал е баварецът, чиято дясна страна  е тотално смачкана, но за щастие там нямало човек. Предницата на Сеата бе помелена и колата видимо изглеждаше като кандидат за някоя морга. Шокираната водачка бе с огромна цицина на челото, но упорито отказваше увещанията на пристигналите й родители да отиде на преглед в Спешното. Явно не още не на себе си водачка бе повече загрлижена да открие в смачканата жабка полицата от застраховка ГО, която сключила току що. Накрая подкара роднина да взима от вкъщи оригинала и се успокои едва при твърдението, че колата може да бъде проверена дистанционно в полицейската база данни. Явно застраховка наистина е имало.

    Водачът на БМВ-то бе млад, внушителен и самоуверен хасковлия, който на фона на разнебитените коли странно омаловажи инцидента. „Кво толкова лъзнах се и ей на“. Лъзгането обаче е повече от странно, защото станало от спряно положение. Поне според обяснението на самия шофьор, баварецът уж бил заковал на стопа по моста, но после някак политнал напред, колкото да се наниже на сеата. Патрулиращите полицаи бяха достатъчно любезни да изслушат приказката без да заспят или засмеят. Делово нащракаха снимките и взеха алкохолните проби. Поне по вида на потърпевшите, пробите изглеждаха напълно отрицателни.

    Точно на мястото не ти е нужен алкохол за да станеш фза резил, коментираха спрели сеирджии. Според тях кръстовището си е рисково, защото идващите от моста нямали добра видимост по идващите отдолу, откъм Васил Левски автомобили.

    Видимостта била никаква и при подход откъм бул. Стефан Стамболов и се оправила малко едва след като багерите сринали лебеда и направили хипермаркет. По възрастните шофьори обаче отхвърлиха философстванията на тези с жълто около устата. Видимостта си била наред и от двете посоки, но „на калпавия космонавт и космоса му пречи“.

    Г.Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини