От х:

Днес в x:

Атентатът в Брюксел се оказа трети за млад американец

Терористичният акт в Брюксел стана третият в живота на 19-годишния американец Мейсън Уелс от щата Юта. Той е преживял трагедията в Париж от миналата година, както и в Бостън през 2013 година, стана ясно от думите на баща му, Чад Уелс, предаде БГНЕС.

На 15 април, 2013г. в центъра на Бостън, в близост до финалната линия на годишния маратон избухнаха две експлозии на интервал от 12 секунди. Жертви на атентата станаха трима души, повече от 260 бяха ранени. Жертвите на атентатите в Париж на 13 ноември миналата година бяха 130 души

Пред ABC Чад Уелс разказа, че през 2013 г., заедно със сина си, е чакал съпругата си непосредствено до финалната линия на маратона, където избухва взрив. "Той отведе Мейсън в нашия хотел и му нареди да не излиза, Мейсън беше изненадващо спокоен и съсредоточен", разказва майката на тийнейджъра Кимбърли Уелс. Тя смята, че трагедията в Бостън е научила синът й на хладнокръвие.

Според двамата съпрузи, синът им е бил в Париж по време на серията нападения през ноември миналата година.

Сега експлозиите застигнали американеца и двамата му спътници мисионери на летището в Брюксел. Той е със скъсано ахилесово сухожилие, рани от шрапнели и изгаряния на ръцете и лицето от втората и третата степен.

Както вече беше съобщено, при терористичните атаки в Брюксел пострадаха деветима граждани на САЩ. Освен мисионерите от Юта, е ранен и военнослужещ от ВВС на САЩ с петчленното си семейство.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини