От х:

Днес в x:

Хасковлия скри 12 нелегални сред pvc- профили в камиона си

35-годишен хасковлия спипаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево с нелегални мигранти в камиона му.

Товареният автомобил “Мерцедес” превозвал pvc- профили за дограма от Турция.

При извършената проверка служител на Гранична полиция открил в товарното помещение 12 души без документи за самоличност, по техни данни иракските граждани.

Нелегалните са задържани в ГПУ-Свиленград, а шофьорът -в следствения арест за 72 часа. Срещу него е образувано бързо производство, има повдигнато обвинение по чл. 280 от НК за каналджийство.

Статистиката от изминалото денонощие на опити за нелегално влизане от южната ни съседка на чужденци, показва, че има повишение на опитите в сравнение със случаите отпреди месец.

През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 6 опита на 66 незаконни имигранти да нарушат българо-турската граница в районите на граничните полицейски управления Малко Търново, Болярово и Средец.

На ГКПП – Лесово пък при извършена проверка с газ-анализатор на влизащ от Турция товарен автомобил с румънска регистрация, са отчетени завишени стойности на концентрация на въглероден двуокис в ремаркето. При последвалата проверка граничните полицаи открили в автомобила 17 човека без документи за самоличност, по техни данни сирийските граждани. Незаконните имигранти са задържани в ГПУ-Елхово, работата по случая продължава.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини