От х:

Днес в x:

Фирма Дусман гони репортери, заплашва с полиция

    Шефът на фирма Дусман, която приготвя храната за детските заведения в Хасково, заплаши репортерите с полиция, ако не напуснат сградата. Кухнята, където се приготвя храната, се намира в столовата на Спортното училище, а поводът журналистите да отидат там, бе сигнал от хасковлийката Вили Атанасова, която открила хлебарка в храната за детето си, получена от Млечна кухня на ул. Мадара. Младата жена подала сигнал в общината, откъдето поискали Агенцията по безопасност на храните да провери както кухнята, така и местата за разливане на храната. От Агенцията по храните съобщиха, че още днес започват масирани проверки за спазване на хигиенните изисквания в детските кухни.

    Инспектори на Агенцията бяха пристигнали в кухнята на Дусман, но репортерите не бяха допуснати при тях. Журналистите бяха изгонени от предверието, откъдето се влиза в кухнята на Дусман, а от друга врата се влиза в столовата на спортното училище. Откъдето вероятно минават и възпитаниците на Спортното за обяд.

    Представителка на Дусман, която отказа да се представи, напъди журналистите навън. После се свърза с шефа на фирмата в София. По телефона г-н Попов заяви, че не може да пусне журналисти в кухнята, където се приготвя храната, защото нямат здравни книжки и не е ясен здравния им статус.

    На възражението, че се намираме в коридора, а не в самата кухня, шефът на Дусман отговори, че те плащат наем за всички помещения, които се явяват частна собственост и нареди всички журналисти да напуснат, в противен случай ще се обади в полицията.

    От Агенцията по храните извършват проверка на фирмата и хигиенните условия, но резултатите ще станат известни по-късно или по-вероятно утре сутринта.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини